Sala için seferber oluyorlar

Emiliano Sala'dan umudunu kesmeyen taraftarlar meydanda bekliyor.
Emiliano Sala'dan umudunu kesmeyen taraftarlar meydanda bekliyor.

Manş Denizi üzerinde uçağı kaybolan ve bir haftalık çalışmanın ardından arama kurtarma faaliyetleri sonlandırılarak umutların kesildiği Emiliano Sala için futbol dünyanı tek yürek oldu. Bağış kampanyasından elde edilecek gelirle arama kurtarma çalışmaları yeniden başlatıldı.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Cardif’e transfer olan ve pazartesi günü uçağı Manş Denizi açıklarında kaybolan Emiliano Sala’nın arama faaliyetlerinin yeniden başlatılması için organize edilen bağış girişimi işe yaradı.

Genç futbolcunun arama kuruma faaliyetlerinin finanse edilmesi için online bir platform üzerinden gerçekleştirilen gönüllülük esaslı bağış kampanyasına birçok futbolcu, futbolsever, futbol adamı, kurum ve kuruluşlar katıldı.

  • 300 bin avro hedefiyle çıkılan yolda 200 bin avro gibi yüksek bir meblağa ulaşılmasının ardından arama kurtarma çalışmaları yeniden başladı.

LİSTEDE 4 TANINMIŞ TÜRK VAR

Emiliano Sala için devam eden bağış kampanyasına katılan isimler arasında 4 tanınmış Türk bulunuyor. Manchester City forması giyen İlkay Gündoğan, Nimes forması giyen Umut Bozok ve menajerler Özgun Koyutürk & Tolga Dirican.

İlkay Gündoğan yaptığı 2 bin avroluk bağışla listenin üst bölümlerine yer alırken, Özgün Koyutürk ile Tolga Dirican ise 500 avro bağışladı. Umut Bozok ise 50’şer avrodan oluşan iki farklı bağışla toplamda 100 avro bağış yaptı.

  • Bağış kampanyasına en fazla para gönderen isim, 25 bin avroyla Paris Saint Germain forması giyen Adrien Rabiot oldu.
Bu gönderiyi Instagram'da gör

😱 İnsan düşmanına yapmaz... #Rashford

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()