Salah'ın gözyaşları Papa'nın hayatını kurtardı

​Salah'ın gözyaşları Papa'nın hayatını kurtardı
​Salah'ın gözyaşları Papa'nın hayatını kurtardı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'in Liverpool'u 3-1 mağlup etmesinin ardından bir kehanet de böylece son buldu. Final öncesinde eski bir futbolcu tarafından Liverpool'un Şampiyonlar Ligi şampiyonu olduğu yıllarda Papaların hayatlarını kaybetmesi üzerine ilginç bir tesadüf meydana çıkarılmıştı. Liverpool'un finalde kaybetmesinin ardından sosyal medyada Papa'nın da hayatının kurtulduğu yorumu yapıldı.

Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ile Liverpool karşı karşıya geldi. Kiev'de oynanan karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 3-1'lik skorla Real Madrid oldu.

Böylece final maçı öncesi ortalığa yayılan ve özellikle sosyal medyayı baştan aşağı etkileyen bir kehanet de farklı şekilde sonuçlanmak durumunda kaldı.

Norveçli eski ünlü futbolcu Jan Age Fjortoft, final öncesinde bir istatistik paylaşarak birçok futbolseveri şaşkınlığa sürüklemişti. Paylaşılan istatistiğe göre Liverpool'un Şampiyonlar Ligi kupasını kazandığı 1980-1981 ve 2004-2005 sezonlarında Hristiyanların ruhani liderliğini yapan Papaların, hayata gözlerini yumduğu belirtilmişti.

Korkunç istatistik ve Salah’ın kusursuz formu düşünüldüğünde birçok kişi Liverpool şampiyon olursa mevcut Papa’nın hayatını kaybedip kaybetmeyeceğini düşünmüş, konu üzerine yoğun tartışmalar yapılmıştı.

Salah’ın 30. dakikada, Sergio Ramos’un müdahalesi ile sakatlanması ve oyundan çıkması sonrasında Fjortfort’un kehanetinin en azından bir ayağı eksik kaldı ve 1981, 2005 yıllarında gerçekleşen hadise 2018 yılı için hükümsüz kaldı denebilir.

Şimdi sosyal medyada birçok kişi, “Salah’ın sakatlığı Papa’nın hayatını mı kurtardı?” yorumları yapıyor…