Samet Akaydin'den Fenerbahçe itirafı

Samet Akaydin
Samet Akaydin

Fenerbahçe'den Panathinaikos'a kiralık olarak giden Samet Akaydin, Yunan takımına transfer sürecini ve Fenerbahçe'deki ve A Millî Takım'daki performansının farklı olmasının sebebini açıkladı.

Fenerbahçe'nin Panathinaikos'a kiraladığı Samet Akaydin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Jorge Jesus'un isteği

2022-2023 sezonunun ara transfer döneminde Adana Demirspor'dan sarı lacivertli takımın kadrosuna katılan Samet, o dönem 3 büyük kulüpten ve Avrupa'dan teklifler aldığını ancak ama Jorge Jesus'un kendisiyle çok fazla ilgilenmesinin Fenerbahçe'yi seçmesinde etkili olduğunu söyledi.

"Fatih Terim beni isteyince mutlu oldum"

Samet Akaydin, transferinde Fatih Terim'im etkisiyle ilgili bir soruyu ise "Devre Arasında kiralık olarak ayrılmak istediğimde Süper Lig’den ve Avrupa’dan teklifler aldım ama Fatih Terim’in beni isteyince çok mutlu oldum ve gitmek istedim. Panathinaikos'u teklifini kabul ederken hiç düşünmeden kabul ettim ve sonuç olarak çok mutluyum burada." diyerek yanıtladı.

"Milli takımda daha rahat hissediyorum."

Fenerbahçe'deki ve A Millî Takım'daki performansının kıyaslanmasına da değinen stoper şunları söyledi:

"Bana yapılan eleştirilerden biri de 'Samet, milli takımda başka Fenerbahçe’de başka oynuyor' olmuştu. Milli takımda kendimi daha rahat biraz daha rahat hissediyorum. Gerçek oyuncu kimliğimi orada daha iyi ortaya koyduğumu düşünüyorum. Montella’nın da bunda büyük katkısı var. Montella beni bende Montella’yı iyi tanıyorum. Hocamız bana sahada özgüven veriyor. Onun neler istediğini de çok iyi biliyorum. Antrenör Futbolcu ilişkisi iyi olunca performans ister istemez artıyor. Montella’nın bana inanması benim için çok önemli olmuştur her zaman."