Samet Aybaba: "Balotelli'ye onu söylemek mümkün değil"

Adana Demirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba
Adana Demirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba

Adana Demirspor, Süper Lig'in 3. haftasında konuk ettiği Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi ekibin teknik direktörü Samet Aybaba, Balotelli'nin çok sık geriye gelmesiyle alakalı soruya "Balotelli'ye 'Geri gel top al' demek mümkün değil" dedi.

26 yıl sonra çıktığı Süper Lig'e 1 mağlubiyet, 1 beraberlikle başlayan Adana Demirspor, 3. hafta Konyaspor ile karşılaştı. Maçı Adana'da takip eden ZPOR editörü Emre Tanrıver, basın toplantısında Samet Aybaba'ya Balotelli'nin saha içindeki rolüyle ilgili soru sordu ve Aybaba'dan ilginç bir cevap geldi.

"Balotelli'ye onu diyenin hocalığı tartışılır"

Emre Tanrıver'in "Balotelli'nin çok sık geriye gelip top alması sizin bir planınız mıydı yoksa ileride topla buluşamadığı için buna mecbur mu kaldı?" sorusuna Samet Aybaba şöyle cevap verdi:

  • "Balotelli’ye böyle bir şey söylemek mümkün değil tabii. Bir teknik direktör ona “Orta sahaya gel” derse, onun teknik direktörlüğünü tartışırsınız. Biz ona iki 18 (ceza sahası) çizgisinin arasında dolaş, merkezde kalma…” Çünkü merkezde kaldığı zaman orada 2 stoper arasında kalıyor ve merkezden biz hücum yapamıyoruz. “İki 18 çizgisinde dolaş” diye söylemiştik. “Çok geriye gelme” diye."

Aybaba, Balotelli ve Belhanda ile görüştü

Editörümüz Emre Tanrıver'in "Hafta içi Balotelli ve Belhanda ile görüştükten sonra ne değişti?" sorusuna da cevap veren Samet Aybaba, "İkisiyle de konuştum. Belhanda'yı, daha fazla sorumluluk alması için ben kaptan yaptım. Kaliteleri belli ama performanslarının tartışılması gerekir. Her oyuncuya ihtiyacımız var, Ta ki, 'O oyuncuya ihtiyacımız kalmadı' diyene kadar." dedi.


Balotelli'den tepki

Adana Demirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba,Konyaspor karşısında oyundan çıktıktan sonra yedek kulübesinde tepki gösteren Mario Balotelli için ne gerekiyorsa onun yapılacağını söyledi.

  • "Balotelli hep tepki gösteriyor. Ne dediğine bakmamız lazım. Kulübün bir disiplin talimatı var, o uygulanır."