Skandal iddia! Şampiyonlar Ligi finali Türkiye'den alınabilir

Şampiyonlar Ligi topu ve kupası
Şampiyonlar Ligi topu ve kupası

10 Haziran'da İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi finali öncesi İngilizlerden skandal bir iddia geldi. Buna göre UEFA, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçiminde oluşabilecek bir kaostan dolayı finali başka bir ülkeye taşıyabilir.

İngiliz Independent gazetesi, bugün çok tartışılacak bir habere imza attı.

İddiaya göre; UEFA, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimindeki olası bir huzursuzluk nedeniyle Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'dan tekrar başka bir yere taşınmasının planını yapıyor.

UEFA'nın ilk isteği, finalin daha önceden duyurulduğu şekilde İstanbul'da yapılması yönünde olsa da, Türkiye'de yaşanacak olumsuz bir siyasi durumda Şampiyonlar Ligi finalinin nereye taşınacağı konusunda çalışmalar yapılıyor.

Resmî açıklama yok

İngilizlerin iddiası finalin Türkiye'den alınabileceğine yönelik olsa da UEFA henüz konuyla ilgili bir resmî açıklama yapmadı.

Şampiyonlar Ligi finali 10 Haziran'da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak. Türkiye'deki seçimler ise 14 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Daha önce 3 kez değişti

UEFA, Şampiyonlar Ligi finalinin yerini daha önce 3 kez değiştirdi.

İstanbul'da oynanması planlanan 2020 ve 2021 Şampiyonlar Ligi finalleri, koronavirüs nedeniyle Portekiz'de Lizbon ve Porto kentlerine alınmıştı. St. Petersburg'da oynanması planlanan 2022 finali de, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına yaptırım mahiyetinde Fransa'ya çekilmişti.