Şampiyonlar Ligi'nde VAR için yetersiz görülüyoruz

Cüneyt Çakır, Lyon forması giyen Leo Dubois'ye sarı kart gösteriyor.
Cüneyt Çakır, Lyon forması giyen Leo Dubois'ye sarı kart gösteriyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turunda Lyon ile Barcelona arasında oynanan maçta düdük çalan Cüneyt Çakır'a VAR odasında Hollandalı hakemler eşlik etti. Türkiye'de VAR Koordinatörlüğü görevini yürüten Barış Şimşek'in UEFA tarafından yetersiz bulunmasının ardından Çakır'ın VAR hakemi Danny Makkelie oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turundan itibaren uygulanmaya başlanan Video Yardımcı Hakem Sistemi’nde Türk hakemlere görev verilmedi. Lyon – Barcelona maçını yöneten Cüneyt Çakır’a Hollanda’dan ithal VAR hakemi atandı.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından VAR Koordinatörlüğü görevine getirilen Barış Şimşek, UEFA tarafından yeterli bulunmamış ve kendisine görev verilmeyeceği tebliğ edilmişti. Bu gelişmenin ardından Lyon – Barcelona maçına atanan Cüneyt Çakır’a VAR hakemi olarak Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Danny Makkelie verildi.

Son 16 turunda oynanan 8 maçta yalnızca Cüneyt Çakır ve Sloven hakem Damir Skomina’nın VAR hakemleri farklı federasyonlardan atandı. Skomina’nın VAR hakemliğini Polonya Futbol Federasyonu’ndan Szymon Marciniak üstlendi.

  • Barış Şimşek, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında VAR'da en fazla görev alan hakem olarak dikkati çekmiş ve buradan en fazla kazanan düdük olarak öne çıkmıştı.