Samsung tedarikçilerinden Galaxy S8 hakkında yeni bilgiler: Dev ekranlı model yolda

Samsung'un üzerinde çok durduğu, önümüzdeki sene piyasaya çıkacak olan Galaxy S8 hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Bu bilgilere göre Galaxy S8 ve S8 Plus olmak üzere iki farklı model geliyor.

Galaxy Note 7'lerin yarattığı olumsuz havadan bir an önce kurtulmak isteyen Samsung, Galaxy S8 modeline büyük bel bağlıyor. Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus olarak iki farklı model halinde gelecek yeni cihazların özellikleri sır gibi saklanmak istese de Çin'den sızan bazı bilgiler bu cihazlar hakkında fikir sahibi olmamızı sağladı.

6 inçlik ekran paneli
Önümüzdeki aydan itibaren Galaxy S8 ve S8 Plus için parça üretmeye başlayacaklarını söyleyen Samsung Electronics'in tedarikçileri Galaxy S8'de 5, S8 Plus'ta ise 6 inçlik ekran paneli kullanacaklarını belirtmişler. Gelen bilgilerde Samsung'un ekranda yer açmak için fiziksel home tuşunu da ortadan kaldıracağı belirtilmiş.

S8 Plus'ın ekranının 5.7 inçlik Note 7'nin ekranından büyük olmasına rağmen boyut olarak neredeyse eşit olmaları, S8 Plus'ın ekran-boyut oranının daha yüksek olacağı anlamına geliyor. Ayrıca her iki model de kıvrımlı ekranla gelecek ve 3.5 mm'lik kulaklık girişi bulunmayacak.