Şansal Büyüka: N'diaye geri döner

Badou N'diaye
Badou N'diaye

Şansal Büyüka, haftayı değerlendiren yazısında Galatasaray'ın 1996-2000 yılları arasındaki orta sahayı yakalarsa lige ambargo koyacağını, bunun da Stoke City'ye giden N'diaye ile başarılabileceğini yazdı.

Ünlü futbol yorumcusu Şansal Büyüka bugünkü köşe yazısında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Büyüka sezon başı İngiltere’ye giden N'diaye için, "Gittiği Stoke City İngiltere'de düşme adayı olduğuna göre, bakarsınız yeni sezon için dönüp gelir N'diaye" ifadelerini kullandı.

Duayen spor yorumcusu Büyüka’nın yazısının N’diaye ile ilgili bölümü şu şekilde;

Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

MUHTEŞEM BÜCÜRLER

  • “Galatasaray'ın hocası Fatih Terim, maça baskılı başlangıç için, ‘1996 ruhuna dönüyoruz’ dedi. O günleri hatırlayanlar iyi bilirler, Galatasaray 1996-2000 yılları arasında, dört yıl üst üste şampiyon olup, ardından UEFA şampiyonluğunu yakalarken, resmen ‘baskın basanındır’ anlayışı ile maça başlar ve genellikle ilk 30 dakikada rakibin işini bitirirdi. O günlerin, o yılların unutulmaz bir orta üçlüsü vardı. Suat Kaya, Okan Buruk, Emre Belözoğlu'ndan kurulu ‘muhteşem bücürler …’”

NDİAYE GERİ DÖNER

  • “Fatih Hoca böyle bir orta saha yakalayabilirse o ambargo koyduğu yıllara geri dönebilir. Ancak bugünün Belhanda'sı, Feghouli'si ile değil… Hocanın o anlayışı için aslında N'diaye büyük fırsattı. O da kaçıp gitti… Gittiği Stoke City İngiltere'de düşme adayı olduğuna göre, bakarsınız yeni sezon için dönüp gelir Ndiaye… Hocanın ‘baskın basanındır’ futbolu için büyük şans olur N'diaye…”