Şansal Büyüka: Son 5 yılın başarısızlığı

Şansal Büyüka, Fenerbahçe'nin bu başarısızlığında son 5 yılın izleri olduğunu vurguladı.

Ünlü spor yorumcusu Şansal Büyüka, Fenerbahçe ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sarı lacivertlilerin 4-5 senede yolladığı oyunculara bakarak, kalitenin her yıl nasıl düştüğünü çok rahat göreceksiniz dedi.

Şansal Büyüka, Fenerbahçe'nin kötü gidişatını 4-5 yıl öncesine bağladı. Fenerbahçe'nin son yıllarda kalitesini düşürdüğünü, kadro yapısının bozulduğuna dikkat çekti.

Sarı lacivertlilerin son yıllarda en iyi oyuncularını gönderdiğini vurgulayan Büyaka şunları söyledi:

  • Türk futbolunun son 10 yılına damgasını vuran iki milli beki Gökhan ile Caner’i gönderdin. Gitmediler, gönderildiler. İster para, isterse başka nedenle, Kjaer gibi son derece iyi, kaliteli bir stoperi sattın.Her şey bir yana. Bir sabah kalktık, Türk futbolunda 40 yılda bir yetişecek Emre Belözoğlu’nu, bir yabancı sportif direktörün aklına uyup gönderdin. Son şampiyonluğunda, yani 2013-14’de göz kamaştıran, nisan ayında şampiyonluğunu ilan eden bir kadro vardı. Önce şampiyon hocayı yedin. Sonra, o şampiyon kadroda bulunan “mahşerin dört atlısı”nın dağılmasına izin verdin. 90 dakika berabere giden, “Uzatmada nasıl olsa atarız, kazanırız” umudunu yeşerten ve çoğu maçta bunu kanıtlayan Kuyt’ı, Webo’yu, Sow’u, hatta Emenike’yi... Daha birçok isim sayılabilir.

Fenerbahçe'den giden futbolcuların başarılarına dikkat çeken ünlü yorumcu, gelenlerin ise o futbolcuların yerlerini dolduramadığını söyledi. Futbolcu alıp-satarken kalitenin korunması gerektiğini dile getiren Şansal Büyüka, Fenerbahçe'nin bu konuda başarısız olduğunu ifade etti.

Sarı lacivertlilerin kötü başlangıcının son 3 aya bağlanmaması gerektiğini savunan Büyüka, bu başarısızlıkta son 5 yılın izleri var dedi.

❗ Fenerbahçe üst üste 3. kez mağlup...

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()