Şansal Büyüka, UEFA'ya verdi veriştirdi

Şansal Büyüka
Şansal Büyüka

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) Almanya'da düzenlenmesine karar verilmesinin ardından Türk futbol kamuoyunda büyük hayal kırıklığı yaşanırken, otoritelerin üzerinde birleştiği konu ise UEFA'nın adaletsiz bir seçim yaptığıydı. UEFA'dan çıkan kararı eleştirenlerden biri de spor basınının duayenlerinden Şansal Büyüka'ydı.

Türkiye ve Almanya'nın düzenlemek için aday olduğu EURO 2024'ün ev sahibi, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen oylama sonucunda belirlendi.

İki aday ülkenin temsilcilerinin gerçekleştirdiği sunumların ardından UEFA Yönetim Kurulu tarafından yapılan oylama sonucunda Almanya, EURO 2024'ün ev sahipliğini üstlenme hakkı kazandı.

Kararın belli olmasının ardından konuşan spor dünyasının duayen ismi Şansal Büyüka, EURO 2024'ün Almanya'ya verilmesini sert bir dille eleştirildi.

Şansal Büyüka, beIN Sports'ta spor gündemi hakkında değerlendirmelerde bulunuyor.
Şansal Büyüka, beIN Sports'ta spor gündemi hakkında değerlendirmelerde bulunuyor.

UEFA'ya ciddi bir şekilde tepki gösteren Şansal Büyüka, şu ifadeleri kullandı:

  • "Hayat bir tiyatro gibi. En kötü insanlar en iyi yerlerde otururlar. Bu UEFA'nın tarifidir. UEFA'nın vicdanı ve adalet duygusu olsa.. Mesut Özil'i biz mi linç ettik kardeşim? Almanya ile kupalar kazanan futbolcuyu biz mi linç ettik? Türklerin yaşadığı evleri biz mi kundakladık? UEFA, haklının değil güçlünün yanında yer aldı. Türkiye'nin heyecanına saygı duymaları gerekiyordu. Almanya bu turnuvaya hangi rengi katacak? Türkiye'nin farklı renkleri vardı."