Satranç turnuvasında şampiyonlar belli oldu

Satranç
Satranç

2. ROSATOM Mersin Bölge Satranç Turnuvası'nda şampiyonlar belli oldu.

Mersin, Türkiye- Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu ROSATOM iş birliğiyle düzenlenen 2. ROSATOM Bölge Satranç Turnuvası'nın final müsabakaları 16 Aralık’ta TSF Mersin Satranç Merkezi’nde yapıldı.

Final turu, AKKUYU NÜKLEER A.Ş Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin ve TSF Başkanı Gülkız Tulay’ın katıldığı kapanış töreniyle sona erdi.

2-10 Aralık 2023 tarihleri arasında Mersin merkez ilçenin yanı sıra Tarsus, Silifke, Bozyazı, Erdemli ve Anamur ilçelerindeki eleme müsabakalarının ardından 100 sporcu finalde yarışmaya hak kazandı. Turnuvada toplam 832 sporcu hamle yaptı. Turnuva, Mersin bölgesinin genç satranç sporcuları arasında yapılan bölgenin en büyük turnuvalarından biri olma özelliği taşıyor.

8 Yaş ve Altı Kategorisi’nde şampiyonluğa Yiğitcan Arı ulaşırken, ikinci Damir Ağgün ve üçüncü Yağız Mete Dağlı oldu. 12 Yaş ve Altı Kategorisi’nde Fatih Çelik şampiyon, Kerem Umut Turak ikinci ve Altay Erdem Gök üçüncü oldu. Açık kategoride GM Vugar Rasulov şampiyon, Devran Dağhan ikinci ve Mustafa Alpago Gülsoy üçüncü oldu.

Ödüller verildi

Turnuva kapsamında her kategoriden seçilen sporcuya AKKUYU NÜKLEER A.Ş özel ödülü verildi.

TSF Başkanı Gülkız Tulay, “Türk satrancı için hep birlikte daha çok çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

TSF Başkanı Gülkız Tulay, 2. ROSATOM Mersin Bölge Satranç Turnuvası’nda dereceye giren sporcuları kutlayarak, TSF’nin, ROSATOM ’un desteğiyle düzenlediği turnuvanın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Mersin’de gördüğü ilgiden memnun olduklarını söyledi. Tulay, “Türkiye, Avrupa’nın en başarılı satranç ülkelerinden biri haline geldi. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu yılda genç satranççılarımız yine çok büyük başarılara imza atarak, hepimizi gururlandırdı. Dünya, altyapıdan yetişmiş yıldızlarımızı konuşuyor. Başarılarımız, gerçekleştirdiğimiz sayısız proje, 1 milyon 200 bini aşan sporcu sayımızla satrançta örnek ülke olarak gösteriliyoruz. Türk satrancı için hep birlikte daha çok çalışmaya devam edeceğiz. ROSATOM iş birliğiyle düzenlediğimiz bu turnuva gibi organizasyonlar satranca duyulan ilginin artmasına katkı sağlıyor. Bu önemli turnuvanın bölgede geleneksel hale gelmesini hedefliyoruz” dedi.

ROSATOM ile iş birliğinin yeni projelerin ortaya çıkmasına vesile olacağına inandığını ifade eden Tulay, “Mersin’de bu yıl ikincisini düzenlediğimiz bu turnuvanın gördüğü ilgiden, ilçelerimizde çocuklarımızın turnuvaya katılımının yüksek olmasından, bu heyecanın çok kişi tarafından paylaşılmasından memnuniyet duyuyoruz. Bu tür projelerle satrancı çocuklara, gençlere yaymaya, onlara yeni ufuklar açmaya çabalıyoruz. Satranç sporuna yatırımı bu ülkenin geleceğine yapılmış çok önemli bir yatırım olarak görüyoruz” diye konuştu.