Savunmanın beyni Pepe'den kusursuz performans

Pepe'den parmak ısırtan kusursuz performans!
Pepe'den parmak ısırtan kusursuz performans!

Beşiktaş'ın 2-0 Leipzig'i mağlup ettiği maçta ileri uçta gösterilen performans kadar savunmanın katkısı da oldukça önemliydi. Beşiktaş'ın savunma beyni Pepe'nin dünkü maçta ortaya koyduğu oyun istatistiklere de kusursuz olarak yansıdı.

Beşiktaş yaz transfer döneminde uzun zamandır aradığı savunma beynini buldu. Son iki yılda şampiyon olmasına rağmen savunmada yaşadığı zaafiyetler konusunda hep eleştiriler alan siyah beyazlı ekip, Real Madrid'de serbest kalan Pepe'yi kurnaz bir hamle ile renklerine bağladı.

Sezon başından beri ortaya koyduğu oyunla taraftarın gönlünü fetheden yıldız oyuncu, dün Leipzig karşısında gözleri kamaştıran bir performans gösterdi.

Portekizli yıldız, Leipzig'in hücum hattına geçit vermezken top kapma, ikili mücadele ve hava topunda %100'lük performansıyla otoritelerden tam not aldı.

Öte yandan hırçın tavrıyla bilinen tecrübeli stoperin hiç faul yapmaması dikkat çeken bir diğer istatistikti. Almanya Milli Takımı'nda geleceğin forveti olarak görülen Werner, geçen sezon Avrupa devlerinin radarına giren Keita ve uzaktan şutlarıyla bilinen Sabitzer gibi genç oyunculara karşı 6 sahipsiz topu kazanarak, 7 topu da uzaklaştırarak Fabri'nin yükünü bir hayli hafifletti. Bugüne kadarki kariyerinin boşa olmadığını kanıtlayan Pepe, dünkü oyunuyla sahayı Leipziglilere dar etti.