Sebastian Vettel'den Hamilton'a suçlama: Bana hiç yer bırakmadı!

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel

Sebastian Vettel, "Lewis bana hiç yer bırakmadı ve başka seçeneğim yoktu" diyerek İtalya Grand Prix'sinde ilk turda meydana gelen çarpışmadan dolayı Hamilton'u suçladı.

Sebastian Vettel, Lewis Hamilton'ı tartışmalı olarak İtalyan Grand Prix'sinin ilk turunda önemli bir çarpışmaya uğratmakla suçladı.

Yarışa 2. sıradan başlayan Vettel, ilk turda startta yerini korusa da 2. şikanda Hamilton ile temas yaşadı. Bu temas sonucu spin atan ve aracına hasar veren Vettel, 18. sıraya kadar düştü ve ilk turun ardından pite gelerek ön kanadını değiştirdi. Vettel, Hamilton'ı ikinci sırayı alması ve yarış zaferi için başarılı bir şekilde Raikkonen'e atak yapabilmesi için serbest bıraktı.

O andan sonra iyi bir yükseliş gerçekleştiren Vettel, yarışı 4. sırada noktalamış oldu. Hakemler ilk tur kazasını inceleseler de herhangi bir ceza vermediler. Alman pilot 18. Sıraya düştüğü yarışta dördüncülüğe çıkmak için mücadele etse de, Hamilton aldığı birincilikle sezonun bitimine 7 yarış kala puan farkını 30'a çıkardı.

Sebastian Vettel'in yarış sonrası yaptığı açıklamalar şu şekilde:

  • “Lewis bana hiç yer bırakmadı ve ona ulaşmak ve temas kurmaktan başka çarem yoktu. Oradan çıkmaya çalıştım ama yapamadım. Ne yazık ki, etrafında dönen, ironik olan bendim."