Şenol Güneş: "istifa etmeyi düşündüm"

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın toplantısı düzenledi
A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın toplantısı düzenledi

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, hüsranla sonuçlanan EURO 2020 sonrası ilk kez kamera karşısına geçti. Güneş, turnuvadan sonra istifa etmeyi düşündüğünü ama kalmakta karar verdiğini söyledi.

A Milli Takım'da teknik direktör Şenol Güneş, EURO 2020 sonrası ilk kez gazetecilerin sorularını yanıtladı. Riva Hasan Doğan Kamp Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Güneş, kötü sonucu içine sindiremediğini söyledi. Türk futbolunun ve Türk halkının bu sonuçları hak etmediğini belirten tecrübeli teknik adam, "Oyuncularımın hala üzüntülü olduğunu görebiliyorum. Oyuncularıma da tek teşekkür ettim. Biz aslında EURO 2020'deki takım gibi değiliz. Sert eleştiriler oldu bunları anlayabiliyorum. Ben de bu sonucu kabul edemiyorum. Ben de bu futbolu içime sindiremiyorum, futbolcularım da sindiremiyor, Türk halkı da sindiremiyor. Zaman zaman afyon yutmuş gibi oynadığımız bir gerçek. EURO 2020'de beklentimiz bu değildi." ifadelerini kullandı.

"Sıradan bir takım değiliz"

Başarısızlığın fazla öz güvenden kaynaklanabileceğini savunan Şenol Güneş ''Herkes şunu bilsin ki sıradan bir takım değiliz. Ama nereden nereye geldiğimizi biliyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda yer almak ve Dünya Kupası'na gitmek hedeflerimizdi ve ilkini başardık. Ancak başarılı olamayınca tatmin de olamadık. Turnuvanın başlangıcına kadar hiçbir sorunumuz yoktu. Belki rehavet denebilir belki de öz güven fazlalığı olabilir.'' dedi.

Şenol Güneş'in 2 saat süren basın toplantısından öne çıkan diğer detaylar şöyle:

"Emeklerin karşılığını alamadık"

  • "Özeleştiri yapacak olursam; tüm analizleri oyunculara görüntülü ve raporlu bir şekilde gönderdik. Çok emek verdiğimiz bir hazırlık dönemi geçirdik fakat karşılığını alamadık, bu da bizi çok üzdü."

"Asıl hedef Dünya Kupası'na katılmak"

  • "Yıkılmadık, yıkılmayacağız. Asıl hedef olan Dünya Kupası'na katılmamız önemli. Oyuncularımızın özverili olması gerekiyor."

"Tartışalım ama yaralamayalım"

"Buraya çok çalışarak geldik. Bizi tekrar ayağa kaldıracak olan budur ve tekrar çok çalışmak zorundayız. 'Bizim Çocuklar' derken herkes bizim çocuğumuz, her insanımızın başarılı olmasını istiyoruz. Ama bu çocuklar kaybettiğinde de bizim çocuklarımız. Konuşup tartışalım ama bunu yaparken yaralamayalım. Kimsenin eleştiri hakkını elinden alamayız."

"Bu tabloyu unutturacağız"

  • "Oyunumuzu ileriye taşıyacak seviyemiz var. İçimize sinmeyen bu tabloyu unutturacağız. Göreve geldiğimden beri 29 maçta 6 mağlubiyet aldık. Bunun 3'ünü Avrupa Şampiyonası'nda aldık. Beklentiyi büyüten de biziz. Turnuvada 3 maçı kaybeden de biziz. Düzeleceğimize inancımız tam. Herkesin gurur duyduğu takımı geri getireceğiz. Bugüne kadar adil, açık ve samimi olduk. Biz biriz, birbirimizin karşısında değiliz. Yetkimizi, sorumluluğumuzu hep bildik. Ama son kaybettiğimiz maçların da muhakemesini yapacağız.''

"Değişimler olacak"

  • "Başımız dik, alnımız ak. Çok çalışacağız. Bana yapılan hiçbir eleştiri veya saldırı aldığımız sonuçların yarattığı üzüntüden fazla değil. Daha kötü günler gördüm. Beni de yıpratabilirsiniz ama oyuncuların yıpranmasını istemiyorum. Nereden geldiğimizi ve bundan sonra ne yapacağımızı biliyoruz. Tabloda bir takım değişimler olacak. Değişimlerin ne olacağını sizinle sonra paylaşacağım."

"Kulüp takımı düşünmüyorum"

  • ''Kulüp takımı düşünmüyorum. Bulunduğum yer benim için rahatsız edici değil. Elimizde iyi bir oyuncu grubu var. Onlarla birlikte Dünya Kupası'na katılacağımızı düşünüyorum.''

"Hiç para almayayım isterseniz"

  • "Maddi konularla ilgili, hepinizin bildiği gibi turnuvaya katıldık ama kimse para falan almadı. Çünkü başarı gelmedi. Başarının takdiri yönetimindir. Bu, benim takdirimde olan bir şey değil. Oyuncu maaş almıyor, maaş alan benim. '3,2 milyon euro alıyor' diyorlar. Yahu Türkiye'de EURO ile maaş alan var mı? Ben almıyorum. Söylüyorum. Hala aynı yalanı yazıyorsunuz. Bana 'Hırsızsın' diyor. Ben sana rakamı söylemek zorunda mıyım? Hiç para almayayım isterseniz. Burada Beşiktaş 'tan aldığım kadar para almıyorum. Konumuz bu değil ama hep konuşuluyor. Kulüplerden de federasyondan da alacağım var. Mahkemeye versem 'Utanmaz adam' diyorlar. Bir kere mahkemeye gitmedim. Böyle bir haber görmemişsinizdir."

Enes-Halil gerginliği

  • "Benim kampta problem olarak gördüğüm tek şey; yönetim ve oynamayan oyuncuların olduğu idmanda Enes Ünal ile Halil Dervişoğlu'nun yaşadığı olay. Enes ile Halil İbrahim çift kale yaparken, 'Biri hiç top atmıyorlar' dedi. Enes de ağzı var dili yoktur, 'Ne konuşuyorsun' dedi. Birbirlerinin üstüne gidiyorlardı, araya girildi. Ben yumrukları kavgaları küfürleri biliyorum ama buna rağmen başarı da geldi."

Kadro tercihleri

  • ''Mahmut Tekdemir sakatlandı, bel sakatlığı vardı. Efecan ve Halil Akbunar ile ilgili de o bölgede Cengiz Ünder vardı. Kadroya alınmayan Salih (Uçan), Berat (Özdemir) gibi oyuncular düşündüğüm oyuncular. Taylan da oynayamadı. Onu izlediğim maçlara göre daha durağandı. O bölgede Kaan'ı kullandım.''