Şenol Güneş transfer hakkında konuştu

Şenol Güneş
Şenol Güneş

Yeni sezon hazırlıklarına Almanya'da devam eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, transfer çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni sezon hazırlıklarına Almanya'da devam eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, transfer çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Saiss anlaştığı takımla gitsin "


Deneyimli çalıştırıcı, Roman Saiss’in durumu hakkında konuşarak, “Defansta en güvenilir en yetenekli oyuncu o. Zaten onu oynattık. Oynuyordu, ‘ayağım ağrıdı 2-3 gün dinleneyim’ dedi, tamam dedik. Redmond’ınki daha farklı mukavelen bitti gidebilir. İki oyuncunun kalmasını da istiyorum. İkisi de benim oyuncum değil Saiss benim oyuncum. İyi oyuncu ama sorun oynayıp oynamaması. Oynamasını engelleyen bir durum yok. Burada Gomez de oynamadı Cenk de oynamadı. Saiss anlaştığı takımla gitsin oynasın ama kulüp mağdur olmasın. Montero özverili çalışıyor. Montero’yu niye örnek verdim. Her an gidebilecek bir oyuncu o da bunu biliyor ancak buna rağmen antrenmana çıkıp işini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Montero böyle çalışıyor da kalması gereken ihtiyacı olan adam ‘gideceğim’ diyorsa bu aykırı” şeklinde konuştu.

"Amartey çok..."

'Takımdan ayrılmak isteyen oyuncu gidebilir' diyen Şenol Güneş, şunları kaydetti:

"Amartey çok konuşulduğu için söyledim ama olur olmaz bilemem. Beşiktaş'a bir oyuncu geldikten sonra bizim oyuncumuz oluyor. Giden oyuncular da hep başarılı olsun diyorum. Redmond giderse yolu açık olsun. Tayfur'da kulübün çıkabileceği yer belli. Olursa olur olmazsa da Alanya'da başarılı olsun isterim. Alacağımız oyuncu gelsin oynasın, profesyonelliği doğru yapsın. İsteyen gidebilir ama bu kovmak değil. Sen gidersen ben başka oyuncu alacağım. Senin değerin ne, 5 milyon, getir 5 milyonu. Çünkü senin yerine adam alacağım. Bunu oyunculara da söylüyorum."

Transferler hakkında konuştu

Şenol Güneş, Fransa Ligue 1 takımlarından Lens’te forma giyen Kamerunlu oyuncu Jean Onana ve Ganalı stoper Daniel Amartey arasında Amartey’i tercihi edebileceklerini dile getirerek,

  • “Bitmeyen oyuncuyu konuşmanın manası yok. O kadar oyuncu yazıldı ki ben zaten size konuşuyorum, gizli saklım yok. Afrikalı mümkünse az oyuncu ama mecbur kalırsak ve bize yarıyorsa alacağız. Onana ve o tip oyuncu, Amartey de hem stoper hem oraya düşündük. İkisinden biri tercih edildiği zaman Amartey’i tercih ettik. Hem Gana Milli Takımı’nda oynadı hem de gelmek istediğini söyledi. Sonrasında gelişmeler ne oldu bilmiyorum”

şeklinde konuştu.

İsmi bir dönem Beşiktaş ile anılan Halil Dervişoğlu ile ilgili de konuşan Şenol Güneş, “Halil, kulübüne Beşiktaş ismini kullanıp arkasından pazarlık yaparsa olmaz. Güvenim sarsılırsa herkese soğuk bakarım” ifadelerine yer verdi.

“Redmond gelirse 1 milyon veriyorsam 500 bin vereceğim”

Beşiktaş Kulübü’ne, kulüpten ayrılıp ayrılmayacağı yönünde haber vermesi beklenen Redmond ile ilgili konuşan Güneş, “Redmond, ‘bana hiçbir hoca güven vermedi’ dedi. E ben güven verdim. Gelmezse hiçbir şey demem. Bizden gittiği anda gitti diye düşünüyorum. Başka kulüple pazarlık yapmıştır diye düşünüyorum. ‘Ben haber vereceğim’ diyor. Geldiği zaman da bu sefer eskisi gibi vermeyeceğim. 1 veriyorsam 500 veririm. Redmond’ın yokluğunda Beşiktaş yok muydu? Redmond’ı istemiyorum demek değil, istemek başka teslim olmak başka. Her oyuncu değerli ama kulüp hepsinden önemli. Bunu anlatamadıktan sonra çok zor. Kulübün 1 lirasını hesaplıyoruz kendimize göre” değerlendirmesini yaptı.