Şenol Güneş'ten ayrılık açıklaması

Şenol Güneş
Şenol Güneş

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, sezon sonunda görevinden ayrılacağı yönündeki haberleri yalanladı. Şenol Güneş, taraftar istediği sürece takımın başında yer alacağını açıkladı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kayserispor maçı öncesinde gündeme ve siyah beyazlı ekipteki geleceğine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sezon sonunda takımdan ayrılacağı yönündeki söylentilerin asılsız olduğunu söyledi ve sözleşmesinin sonuna kadar görevine devam edeceğini belirtti. Şenol Güneş ayrıca, Fenerbahçe – Beşiktaş maçı hakkında verilen karara ilişkin sessizliğini korumasının sebebi olarak ise siyasileri gösterdi.

Şenol Güneş'in açıklamalarının tamamı şu şekilde:

  • “Benim 1 yıl daha mukavelem var. Sezon başında da böyle oyunlar vardı. Sezon başında da yapıldı, şimdi de yapılıyor. Saldırılar var ama sabırlı olmak durumundayız. Sabrımız teslim olduğumuzu göstermez. Tam aksine yapıcı olduğumuzu gösterir. Futbolun fair play tarafını dün söyledik, bugün de söylüyoruz. 50 yıllık futbol hayatımda hatalar var ama herkes hata bulmak isterse, bulur. Suçlama yaparak taraftar üzerinde infial çıkaran, ortalığı toz dumana katıp nemalanmaya çalışanlardan olmadık, olmayacağız. Taraftara da aynı şeyi söylüyorum. Mukavelem ne olursa olsuın onlar git demedikçe buradan gitmem. Sezon başında da yapıldı, şimdi de yapıldı. Benim karakterim ve çizgim belli. Bu çizgiye herkesin gelmesini istemem. Kimseyi de değiştirmek istemiyorum. Ama futbol adına hep iyi şeyler yapıp örnek olmaya çalıştık. Hatalarımız olmuştur. En kötü ihtimal kendimi değiştirmeye çalışıyorum. Yapılan haksızlık karşısında sustuk ki; sayın siyasilerin söylediği gibi, ‘ülkenin durumu iyi değil, siz susun sahaya çıkın’ gibi benim aklımın almadığı ama kabul ettiğim içimize sindirdiğimiz olayı, spor adamlarının daha ağzına alıp da bir kelime konuşamadığı bir dönem yaşıyoruz. E o zaman daha konuşacak ne kalıyor? Böyle olursa seyirci de kaçar, futbol da gelir gider. Burada yine elimizden geleni yapmak zorundayız. Biz de elimizden geleni yapacağız”