Şenol Güneş'ten 5 gollü başlangıç

Wout Weghorst ve Cenk Tosun
Wout Weghorst ve Cenk Tosun

Beşiktaş, Şenol Güneş ile ikinci döneminin ilk maçında sahasında Ümraniyespor'u 5-2 mağlup etti. Siyah-beyazlılarda, bu sezon ilk kez 11'de forma şansı bulan Cenk Tosun, 2 gol ve 1 asistle maça damga vurdu. Beşiktaş'ta Hollandalı Weghorst da iki gol atan bir diğer isim oldu.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında sahasında Ümraniyespor'u ağırladı. Şenol Güneş ile ikinci döneminin ilk maçında Vodafone Park'ta oynanan müsabakayı siyah beyazlılar 5-2'lik skorla kazandı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 5. dakikada penaltıdan ve 62. dakikada Cenk Tosun, 33. dakikada ve 78. dakikalarda Wout Weghorst ile 48. dakikada Tayyip Talha Sanuç kaydetti. Beşiktaş'ta bu sezon ilk kez ilk 11'de maça başlayan Cenk Tosun 2 gol atarken, Weghorst'un attığı ilk golde de asisti yapan isim oldu.

Mücadelede konuk ekip Ümraniyespor'un golleri ise 45. dakikada Yonathan del Valle ve 57. dakikada Durel Avounou'dan geldi.

  • Bu sonucun ardından Beşiktaş, ligde 2 maç sonra kazandı ve puanını 22'ye çıkardı. Ligde henüz galibiyet alamayan Ümraniyespor 3 puanda kaldı.
  • Beşiktaş, ligin bir sonraki haftasında Galatasaray ile deplasmanda karşılaşacak. Ümraniyespor, sahasında Alanyaspor'u konuk edecek.

200. resmi maç

Atakaş Hatayspor mağlubiyetinin ardından teknik direktör Valerien Ismael ile yollarını ayıran Beşiktaş'ta göreve getirilen Şenol Güneş, ikinci dönemine Ümraniyespor galibiyeti ile başladı.

Bu karşılaşma aynı zamanda 70 yaşındaki teknik adamın siyah beyazlı takımda 200. resmi maçı oldu.

  • Dört sezon süren ilk döneminde siyah beyazlı takımın başında 199 resmi maça çıkan Güneş, bu müsabakalardan 117 galibiyet, 46 beraberlik ve 36 yenilgi almıştı.

Kalede önemli değişiklik

Şenol Güneş, Ümraniyespor karşısında kadroda değişikliklere imza attı. Kalede Mert Günok'u görevlendiren Güneş, Ersin Destanoğlu'nu ise yedek kulübesine çekti. Güneş'in bu hamlesiyle Mert Günok, bu sezon ilk kez görev aldı.

Geçen sezon Bitexen Giresunspor karşılaşmasında sakatlanan tecrübeli kaleci, yaklaşık 1 yıldır siyah-beyazlı takımdan ayrı kalmıştı.

Şenol Güneş'e coşkulu karşılama

Beşiktaşlı taraftarlar, Şenol Güneş'e sevgi gösterisinde bulundu. Şenol Güneş'in sahaya çıkmasıyla birlikte kendisini coşkuyla karşılayan siyah beyazlı taraftarlar, teknik direktörlerine çiçek hediye etti.