Sergen Yalçın istifa etti!

Sergen Yalçın istifa etti
Sergen Yalçın istifa etti

Beşiktaş'ta beklenen gelişme yaşandı. Kötü gidişi bir türlü durduramayan siyah beyazlılarda teknik direktör Sergen Yalçın ile yollar ayrıldı.

Ligde ve Avrupa'da toplamda 8 maçtır kazanamayan Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın istifa etti. 4-0'lık GZT Giresunspor maçından sonra da istifasını yönetime sunan Yalçın ikna edilmiş, Kasımpaşa ve Borussia Dortmund karşılaşmalarına takımın başında çıkmıştı. Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalıp Borussia Dortmund'a 5-0 kaybeden ve Şampiyonlar Ligi'nde 0 çeken siyah beyazlılarda Sergen Yalçın yeniden istifasını yönetime sundu ve kabul edildi.

Takımla vedalaştı

Pazar günü ligde Kayserispor ile karşılaşacak Beşiktaş'ta, istifa eden Sergen Yalçın antrenmanda futbolcularla vedalaştı ve idmanı yardımcısı Murat Şahin'e bıraktı. Kayserispor maçında Beşiktaş'ın başında U-19 takımının hocası Önder Karaveli çıkacak.

Sergen geldi, şampiyonluk geldi...

2020'nin ocak ayında Abdullah Avcı'nın ayrılığı sonrası göreve gelen, 25 bin taraftar önünde sözleşme imzalayan Sergen Yalçın, kötü durumda aldığı takımla çok iyi işler başardı ve sezonu 3. sırada tamamladı.

2020-21 sezonunda Trabzonspor'un cezasından dolayı Avrupa Ligi yerine Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme aşamasında katılan Beşiktaş, Paok'a elendi. Avrupa Ligi ön elemesinde ise Rio Ave'ye elenen siyah beyazlılar, Süper Lig'e de kötü başlangıç yaptı. İlk 4 maçta yalnızca 1 galibiyet alan Beşiktaş, milli ara ve bay geçilen haftayla birlikte 3 hafta maç yapmamış ve o sürede toparlanmıştı.

Sergen Yalçın yönetiminde oyununu gitgide geliştiren Beşiktaş; içeride Başakşehir'i, deplasmanda ise Fenerbahçe'yi yenerek iyi bir çıkış yakaladı. Ligin sonlarına doğru rakipleriyle puan farkını açan siyah beyazlılar, üst üste aldığı Galatasaray ve Karagümrük mağlubiyetleriyle Galatasaray ile eşit puana gelse de, ligin son haftasında deplasmanda Göztepe'yi 2-1 mağlup ederek 84 puan ve averajla şampiyon oldu. Ardından Türkiye Kupası finalinde Antalyaspor karşısında 3-0 galip gelen siyah beyazlılar, sezonu çifte kupayla kapattı.

Kötü başlangıç, kötü son

2021-22'ye, önceki sezonun aksine iyi başladı Beşiktaş. olduğu gibi kötü başladı Beşiktaş. Ligin ilk 5 maçında 4 galibiyet, 1 beraberlik alan siyah beyazlılar, Şampiyonlar Ligi'nde içeride oynadığı Borussia Dortmund maçını ise iyi oynamasına rağmen 2-1 kaybetti.

Bu dönemde sakatlıklarla başı derde giren siyah beyazlılar, tam 13 futbolcusunu aynı anda sakatlığa kurban verdi. 3-0'dan 3-3'e gelen Adana Demirspor maçından sonra ise tam anlamıyla çöküş başladı.

Bu karşılaşmadan sonra ligde çıktığı 9 maçta yalnızca 2 galibiyet alan siyah beyazlılar, Şampiyonlar Ligi'nde ise tarihinin en kötü sezonunu geçirdi ve Borussia Dortmund, Ajax, Sportin'in olduğu grupta 0 çekti. son 5-0'lık Dortmund mağlubiyetinden sonra ise beklenen gelişme yaşandı ve istifa geldi.

  • Beşiktaş'ın başında 79 maça çıkakn 49 yaşındaki Sergen Yalçın; 45 galibiyet, 10 beraberlik ve 24 mağlubiyet aldı. Siyah beyazlılar bu süreçte 1 Süper Lig ve 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.