Sergen Yalçın'dan canlı yayında itiraflar...

Sergen Yalçın
Sergen Yalçın

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş Teknik Direktörlüğü yapan Sergen Yalçın katıldığı televizyon programında siyah-beyazlılardan ayrılış süreci ve sonrasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Hakkındaki çıkan haberlere tepki gösteren Yalçın, Türk futboluna dair dikkat çeken sözler sarf etti.

Son olarak Beşiktaş’ta teknik direktörlük görevi yapan Sergen Yalçın, siyah-beyazlı takımdan ayrıldıktan sonra ilk kez konuştu.

Beşiktaş’tan ayrılışı ve sonrasında yaşananlara dair gündem yaratan ifadeler kullanan Sergen Yalçın, son dönemde hakkında çıkan haberlerin hepsinin asparagas olduğunu söyledi. TV100’deki programda, Süper Lig’deki şampiyonluk yarışından, kulüplerin durumuna dair birçok önemli konuya değinen Yalçın, Fenerbahçe’nin genç yıldızı Arda Güler hakkında övgü dolu açıklamalar yaptı.

Sergen Yalçın’ın gündem yaratan sözleri:

"Hepsi yalan"

“Öncelikle son hafta, 10 günlük süre içerisinde sosyal medyada ve sitelerde ağzımdan yazılan açıklamaların tamamı yalandır. Sosyal medyada çok yalan, yanlış şeyler yazılıyor. Ağzımdan duymadıkça itibar etmeyin. İnsanın her şeyini alabilirsiniz ama itibarını alamazsınız. Almaya da cüret etmeyin zaten, çok sert karşılık görürsünüz. Benim vereceğim cevaplar ve konuşmalar, o yazılanlar gibi olmaz. İsim vererek konuşurum. İnsanın suratına söyleyemeyeceğim şeyi arkasından söylemem. Yapılan haberlerin tamamı yalandır. Hiçbir görüşme, anlaşma olmamıştır. Orada zaten yeni bir hoca gelmiştir, Beşiktaş camiasına bir sürü insan gelip geçmiştir. İsmimim böyle şeylerin içinde olmasını istemiyorum, hoşuna da gitmişimdir. Yüzüncü yılında golünü attığım bir camia. O yüzden bu tür asparagas haberlere itibar etmeyin.”

"En büyük üzüntüm"

“Kendimizi koruyabileceğimiz bir ortam yok. Herkes istediğini yazıyor. Ben o mecralarda yokum. Sürekli ağzımızdan haberler. Bu yazılan haberler, yazdırılıyor mu diye düşünüyorum. Görevi bıraktıktan sonraki en büyük üzüntüm bu. İtibar zedeleme.”

"Taraftarla karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar"

“Tazminat almadım, bana dediler ki ’10 sene kal kulüpte Ferguson gibi’. Ben dedim ki, ya siz Türkiye’de işlerin nasıl gittiğini bilmiyorsunuz, işler biraz kötü gitti mi 3 ay sonra görürsünüz. 1 sene kontrat yapalım, tazminat yazmayalım, kulübü bağlamayalım. Beni üç sene bağlarsan ben de seni bağlarım tazminat yazarım gerek yok. Çok ciddi bir saygısızlık olmadığı sürece tazminat almam ben. Ayrıldıktan sonra taraftarla beni karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Taraftar gel demiş gelmişim, imza atmayacağım demişim, kapıma 5 bin kişi gelmiş imza at demiş, imza atmışım. Sen o taraftarla beni karşı karşıya getirebilir misin?”

"En çok zoruma giden şey"

“Güzel şeyleri konuşalım. Geldik bir sürü şey yaptık. Pandemi döneminde çalışmaktan mahvolduk ya. İki buçuk sene boyunca nefes alamadık. Durmadan çalıştık. Bunun karşılığında bunları görünce üzülüyorum. Biz emek verdik, kimseye kötü bir şey yapmadık. Tek kelime bile açıklama yapmadım ayrıldıktan sonra. Çıkıp kimseyi suçlamadım, birilerine bir şey anlatmadım. Kendimi kurtaracağım bir şey yok ortada zaten. Bugün başarılı olurum, yarın olamam. Taraftara beni kötü gösterme çabası ve itibarsızlaştırma en çok zoruma giden.”

“Gülecektim kendimi zor tuttum"

“Sivas’a maça gittik. Aboubakar’a baskı yaptılar oyna diye, bu da oynadı. Hiçbir şey yapmıyor. Dakika 44 falan oldu, bir pozisyon oldu, ayağını falan tutuyor, vuruldu mu bu dedim. Sakatlandım dersin içeri girersin. Öyle bir hareketler yaptı ki… Güleceğim, kameralar çekiyor, rezil olacağız. Bir dakika sonra ilk yarı bitiyor. Bunları o zamanlar konuşamıyoruz. Larin’in sakatlığı daha ağırdı ama bir hafta sonra oynadı. Welinton, Göztepe maçının ilk yarısında soyunma odasına bir geldi, bileği şiş. Oynar o dedim. Ben hiç unutmuyorum alçı bandaj ile oynadım. Şampiyonluk maçında. Yeter ki oynamak iste. Arka adele sakatlıkları oynamaz ama oyuncunun acı eşiği var. Josef de oynuyor mesela. Bazıları da oynamak istemiyor. Mutlaka sakattır, ama birisi oynar, diğeri oynamaz.”

"Botoks yaptırmadım"

"Botoks yaptırmadım, ameliyat var. Enerjimiz yerine geldi, kafamız rahat. Önümüze proje gelirse, konuşuruz. Biz daha çok şampiyonluk ve kupa kazanırız, bunu da yazın.


“Gördüğüm en yetenekli Türk futbolcu"

“Arda Güler, benim gözümle gördüğüm en yetenekli yerli futbolcu. İnanılmaz yetenekli bir oyuncu. Bir aksilik olmazsa bence çok büyük oyuncu olur Arda Güler, Avrupa’ya gider. Arda Güler, yıldız oyuncu. Biz herkese ‘yıldız’ diyoruz ama bu öyle değil. İnşallah bozulmaz, sağlam gider. Avrupa’da büyük işler yapabilir. Hocası her gün onunla beraber, bizden daha iyi bilir. Bizim yorum yapmamız doğru olmaz. Antrenmanını, maçını, yemeğini, fizik gücünü görüyor. Arda Güler, inşallah beni geçer, geçsin. Çok daha büyük bir futbolcu olsun. İzlemenin zevkini yaşayalım. Son 10 dakikalık bölümde Arda Güler oyuna girdi, seyrettim. Ben başka gözle bakarım oyuncuya. Topu alışına, ne düşündüğüne, nereye atıyor diye düşünüyorum. Kafası çok çalışıyor Arda Güler’in. Arda Güler inşallah 1-2 sene sonra Avrupa’ya, Real Madrid’e gider. Ülkemizi temsil eder. Hepimiz gurur duyarız. Ben böyle olmasını isterim. Jorge Jesus’u beğeniyorum, karakterli adam. Duruşu, hareketleri falan çok düzgün. Fenerbahçe de çok iyi gidiyor bence.”