Sezer Öztürk için istenen ceza belli oldu

Sezer Öztürk
Sezer Öztürk

Trafikte tartıştığı kişilere silahla ateş açarak 1 kişinin ölümüne neden olan eski futbolcu Sezer Öztürk hakkında 5 ayrı suçtan 32 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi büyük takımlarda da forma giyen Sezer Öztürk, 19 Eylül 2021 tarihinde Sancaktepe güzergahında yol verme meselesi yüzünden tartıştığı kişilere kurşun yağdırmıştı. İddianamede, Sezer Öztürk’ün kaçan maktulün arkasından koşarak ve hedef gözeterek tabanca ile 6 el ateş ettiği belirtildi. Kurşunların hedefi olan Halil İbrahim Scholten hayatını kaybetmiş, 4 kişi ise yaralanmıştı.

Sezer Öztürk için hapis isteniyor
Sezer Öztürk için hapis isteniyor

Gürcistan'a kaçarken yakalanmıştı

Olaydan yaklaşık 2 ay sonra Artvin’den Gürcistan’a kaçmaya çalıştığı sırada yakalanan şüpheli Sezer Öztürk “kasten öldürmesuçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yol kavgası yüzünden tartışma başladı

Hazırlanan iddianamede, maktul Halil İbrahim Scholten yolda seyir halinde iken Suriye uyruklu kişilerin adres sormaları üzerine maktul Scholten'in aracını durdurarak adres tarif etmeye başladığı anlatıldı. Bu sırada Sezer Öztürk ile onu takip eden Ömer Genç'in maktulün bulunduğu yere geldikleri, Halil İbrahim Scholten ve yanındakilerin araçlarının kapılarını açmaları nedeniyle daralan yoldan geçemeyen Öztürk'ün Scholten'den yolu açmasını istediği, maktulün de diklenerek sert bir şekilde ‘beş dakika bekle, yolu açacağım’ diyerek karşılık verdiği belirtildi.

Bir süre bekledikten sonra yolun açılmadığını gören Öztürk, Scholten'in yanına giderek tekrar ‘yolu açacak mısınız?’ diye sorması üzerine maktulün tartışma başlattığı, şüpheli Sezer Öztürk'ün ‘arabamda ailem var, yolu açın geçeyim, tartışmayalım’ sözlerine aldırış etmeyen ve alkollü olan maktul Scholten’in Öztürk'ün suratına yumruk attığı ve taraflar arasında kavga başladığı vurgulandı.

Sezer Öztürk 6 el ateş etti

Olayın sıcaklığıyla ailesini eve bırakan Sezer Öztürk,

maktul Halil İbrahim Scholten’in şantiye alanına doğru kaçmaya başladığı, bunun üzerine Sezer Öztürk'ün araçtan indiği, tabanca ile kaçmakta olan maktulün arkasından koşarak 6 el ateş ettiği belirtildi.

  • Sezer Öztürk hakkında 5 ayrı suçtan hapis cezası talep edildi

Şüpheli Sezer Öztürk'ün "haksız tahrik altında kasten öldürme", "haksız tahrik altında silahla kasten yaralama" haksız tahrik altında mala zarar verme", "zincirleme şekilde silahla tehdit" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya bulundurma" suçlarından toplamda 17 yıl 10 aydan 32 yıl 9aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianame gönderildiği Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.