Shakhtar Donetsk artık Rusya Ligi'nde mi oynayacak?

Shakhtar Donetsk, Ukrayna Premier Ligi'nde lider durumda
Shakhtar Donetsk, Ukrayna Premier Ligi'nde lider durumda

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi spor dünyasını etkiledi. En çok sorulan sorular ise Ukrayna'da futbolun ne olacağı ve sıcak bölgede yer alan Shakhtar Donetsk ve Zorya Luhansk'ın hangi ligde mücadele edeceği...

Rusya'nın, Ukrayna'ya bağlı Donetsk ve Luhansk'ın sözde bağımsızlığını tanımasının ardından ülkeyi işgale girişmesi, futbol dünyasını da yakından ilgilendiriyor. Ukrayna'da futbolun akıbeti ve Şampiyonlar Ligi finalinin Rusya'dan alınıp alınmayacağı sorgulanıyor.

En çok sorulan soruların başında da, Shakhtar Donetsk ve Zorya Luhansk'ın artık hangi ligde yer alacağı geliyor. Donetsk ve Luhansk, Rusya’ya katılmadı, sözde bağımsızlık ilan ettiler. Yani Shakhtar Donetsk ve Zorla Luhansk, Ukrayna Ligi’nde oynamaya devam edecek.

Ukrayna'da futbol duracak mı?

Ukrayna Ligi kış tatilinde olduğundan, 12 Aralık'tan bu yana maç oynanmıyor ve kulüpler ağırlıklı olarak kamp dönemini Türkiye'de geçirdi. Ukrayna Premier Ligi'nde ikinci yarı yarın (25 Şubat Cuma) sondan ikinci sıradaki Mynai ile 4. sıradaki Zorya Luhansk karşılaşmasıyla başlayacaktı ancak Rusya'nın işgal girişimi nedeniyle tüm sportif faaliyetler 30 gün ertelendi.

  • Ukrayna Futbol Federasyonu Başkanı Andriy Pavelko: "İstikrar şu anda çok önemli. Dünyaya hayatın devam ettiğini ve bu konuya yardımcı olabilmenin yolun ligimizin yeniden başlaması olduğunu söylemek istiyoruz. Zor günlerin geride kalacağını ve ülkemiz için barış sağlanacağını düşünüyoruz. Açıkçası, durum değişirse konuyu değerlendirmemiz gerekecek."

Şampiyonlar Ligi finalinin adresi değişecek mi?

UEFA Şampiyonlar Ligi finali 28 Mayıs'ta Rusya'nın St. Petersburg kentinde oynanacak. Yaptırım hazırlığında bulunan İngiltere'de Başbakan Boris Johnson, Rusya'nın finale ev sahipliği yapmasının durdurulmasını talep ediyor.

Finalin adres değiştirmesi halinde UEFA bir dejavu yaşayabilir. Hatırlanacağı üzere; 2019-20'de İstanbul Atatürk Stadı'ndaki final planları koronavirüs nedeniyle iptal edildi ve final maçları Portekiz'de oynandı.