Sivasspor, Aatıf Chahechouhe'ya yeşil ışık yaktı

Ajansların spor müdürleri ile buluşan Tamer Tuna, foto muhabirlerine poz veriyor.
Ajansların spor müdürleri ile buluşan Tamer Tuna, foto muhabirlerine poz veriyor.

Tamer Tuna, Fenerbahçe'de kadro dışı kalan Aatif Chahechouhe'yu devre arasında transfer edebileceklerini ifade etti.

Demir Grup Sivasspor Sivasspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, TRT Spor'da yayınlanan Ajans Saati programında açıklamalarda bulundu. Tamer Tuna, Yasin Dallı'nın moderatörlüğünde gerçekleşen programda, Demirören Haber Ajansı Spor Müdürü Uğur Demirkırdı, Anadolu Ajansı Spor Yayın Yönetmeni Ersin Şiyhan ve İhlas Haber Ajansı Spor Müdürü Mustafa Karagöl'ün sorularını yanıtladı.

Tuna, Fenerbahçe'de kadro dışı bırakılan Aatif Chahechouhe'nun iyi bir futbolcu olduğunu belirterek, Sivasspor'a gelmek istemesi durumunda devre arasında transfer edebileceklerini ve takıma katkısı olacağını söyledi.

Tamer Tuna, spor müdürleriyle buluşmasında futbol gündemine dair önemli açıklamalar yaptı.
Tamer Tuna, spor müdürleriyle buluşmasında futbol gündemine dair önemli açıklamalar yaptı.

"VAR ACIMASIZCA ELEŞTİRİLİYOR"

Tamer Tuna, Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) ile ilgili olarak "VAR'ın doğru karar verme oranı daha fazla. Bazen acımasızca eleştiriliyor. Bazı sorunları olabilir ama zamanla çözülecektir. İlerledikçe daha da faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

"ARDA'NIN BÖYLE OLAYLARLA ANILMASI BENİ ÜZÜYOR"

Futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay arasında yaşanan olay hakkında da konuşan Tamer Tuna, "Arda'nın böyle olaylarla anılması beni üzüyor, herkese de zarar veriyor. Arda önemli bir futbolcu. Gençlere örnek olan bir oyuncu. Barcelona'da, Atletico Madrid'de oynamış, ülke olarak sevilen, gurur duyular bir oyuncu. Ben kendisini yakinen tanımam ama severim. Yaşanan olayları net olarak bilmiyorum ama kendisi yayından önce bir açıklamada bulunmuş sanırım" diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam, yabancı oyuncu sınırı konusuna koşulların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini kaydederek, böyle devam etmesi durumda sıkıntılar doğurabileceğini ifade etti.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

💬 Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında sahamızda Fenerbahçe ile karşılaşacak Demir Grup Sivasspor'umuz, kulüp tesislerimizde toplanarak karşılaşmanın hazırlıklarına başladı. Antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Teknik Direktörümüz Tamer Tuna Fenerbahçe maçının zor geçeceğini belirterek, "Fenerbahçe, Fenerbahçe'dir. İçinde bulunduğu durum bu milli maç arası yaşadıkları bu geçiş sürecinin mutlaka zaafları, dezavantajları oluyor. Ama son maçtaki oyunları, dinamik yapısı güçlü yanlarını ortaya koyacağını gösteriyor ama Fenerbahçe maçında biz burada kazanarak ayrılmak istiyoruz. Dediğim gibi Türkiye'de bir gerçek var; takımların hem kadro yapıları hem de isimler her zaman ön planda. Biz Demir Grup Sivasspor olarak mevcudiyetimizi en iyi şekilde kullanıp iyi oyunumuzu sürdürmek istiyoruz." dedi. Çok iyi futbol oynadığımızı kaydeden Tuna, "Lige çok büyük değer katıyoruz. Sıralamadaki yerimiz aslında oynadığımız oyunun çok gerisinde olsa da o maçta da zevkle sezonun en iyi maçlarından birini oynayacağımızı biliyorum. Mesele sonuç her zaman tabi sonucu aldığınızda da zaten oynadığınız oyunun değeri oluyor. Biz Fenerbahçe maçına da öyle çıkmak istiyoruz. Durumundan yararlanmak belki onlar kendi adına bu durumu arayı iyi değerlendirip artıya çevirmek isteyeceklerdir. Çünkü puan olarak şuanda bizim gerimizdeler. Bizde Fenerbahçe maçıyla da içeride ve deplasmanda oynadığımız iyi oyunu devam ettirmek istiyoruz. Kendi adımıza doğruları yaptırmak istiyoruz. Ben Demir Grup Sivasspor'un teknik direktörü olarak Fenerbahçe'ye karşı en iyi şekilde mücadeleyi ve sonucu alacak bir takımı orada göreceklerinden eminim öyle de olacaktır." diye konuştu. @Robinho'nun bu sezon ki performansının ardından adının tekrardan Brezilya milli takımıyla adının anılmasının sorulması üzerine Tuna: "Robinho gerçekten değerli bir oyuncu özelliklerinden faydalanıyoruz. Bize sağladığı çok önemli katkılar var. Açıkçası daha da sağlayabileceği katkılar var. Onları arttırması da gerekiyor. Bunu da gerçekleştireceğini biliyoruz, çok çalışıyor. Karşılığını da maçlarda görüyoruz. Biraz daha fazlası olabilir. Milli takıma giderse onun adına gurur duyarım." dedi.

Sivasspor (@sivassporsk)'in paylaştığı bir gönderi ()