Şok iddia! Oyuncular üçlü savunma konusunda Kuntz'u uyarmış

Stefan Kuntz, üçlü savunma konusunda uyarılmış
Stefan Kuntz, üçlü savunma konusunda uyarılmış

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde Portekiz'e 3-1 kaybeden milli takımımızda Kuntz'un üçlü savunma tercihi çok tartışılmıştı. Konuyla ilgili dikkat çeken bir iddia geldi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un Portekiz deplasmanındaki kadro tercihi büyük tartışma çıkardı. Mücadeleye 3'lü defans hattıyla başlayan Alman teknik adam, sol bekte Berkan Kutlu'yu oynattı. Orta sahanın ortasında defansif yönü zayıf Hakan Çalhanoğlu ve Orkun Kökçü'yü kullanan Kuntz, bu seçimleriyle ağır eleştiriler aldı.

Futbolcuların uyardığı iddia edildi

Milliyet'te yer alan habere göre, Portekiz maçına üçlü savunma ile çıkmak isteyen Stefan Kuntz'a, Burak Yılmaz ve Cengiz Ünder başta olmak üzere takımın tecrübeli isimleri karşı çıktı. Oyuncuların, "Hocam üçlü sisteme karşı değiliz ama bu sistemden dolayı kadrodaki tercihler ve farklılıklar Portekiz maçı öncesi büyük risk. Hoca sensin ama risk almak yerine daha garanti oynamak doğru tercih olmaz mı?" dediği iddia edilirken, Alman hocanın her defasında “Sorumluluk bana ait. Portekiz’i geçmenin başka bir çaresi yok. Üçlü savunmalar karşısında sıkıntı yaşayan bir takıma karşı oynayacağız. Ne yaptığımın farkındayım. Yeter ki sizler de sahada elinizden geleni yapmaya çalışın" karşılığını verdiği ifade edildi.