Spor Bakanı Bak'tan Lucescu'ya gönderme

​Spor Bakanı Bak'tan Lucescu'ya ağır gönderme
​Spor Bakanı Bak'tan Lucescu'ya ağır gönderme

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Türk futbolundaki yabancı tartışmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Uygun sayının 4-5 olduğunu söyleyen Bak, Lucescu'ya ince bir göndermede bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türk futbolunun son durumu ve gündemin birinci maddesi olan yabancı sınırı hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de bulunan kaliteli yabancılara karşı olmadığını ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Bak, takımlarda oynaması gereken yabancı oyuncu sayısını 4-5 olarak açıkladı.

Öte yandan Bakanın milli takım hakkında konuşurken söylediği bir cümle dikkatlerden kaçmadı. Aşkın Bak, "Ben, Türk milli takımını Türk bir antrenörün çalıştırmasını temenni ederim" sözleriyle Lucescu'ya göndermede bulundu.

İşte, Gençlik ve Spor Bakanı Bak'ın açıklamalarından önemli bölümler;

UYGUN SAYI 4-5

  • "Türk oyuncuların fiyatı yüksek diye şikayet ediyor kulüpler. Bunun nedeni altyapıdan gelen oyuncunun az olması. Yabancı oyuncu kulüplerin işine geliyor, daha ucuza oyuncu alıyorlar. Ben kaliteli yabancıya karşı değilim. Yabancıya karşı değilim. Ancak bir takımda yabancı futbolcu ağırlıkta olmamalı. Doğru sayının 4-5 olacağını düşünüyorum. Yabancı serbestliği ile lige heyecan geldiği, tribünlerin dolduğu söyleniyor. Sadece derbi maçlarında tribünler dolu, diğer maçlarda durum böyle değil."

LUCESCU'YA GÖNDERME

  • "Ben, Türk milli takımını Türk bir antrenörün çalıştırmasını temenni ederim."

ARDA VURGUSU

  • "Bir Arda kolay yetişmiyor. Bakıyorsunuz dünyanın en iyi takımlarından birinde oynuyor. Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz Rusya'da oynadı. Demek ki yetiştirme potansiyelimiz var. Bu yüzden altyapıya yatırım yapmamız gerekiyor. Bu işin meyvelerini almak zaman alıyor."