Spor Yasası'nda sona gelindi! Sistem değişiyor

Spor Yasası netleşti
Spor Yasası netleşti

Spor Yasası kesinleşti. Yasa teklifinde en önemli başlıklardan birisi kulüp başkanlarının borçlardan sorumlu olması. Yasasın yürürlüğe girmesiyle artık kulüp başkanları Yeminli Mali Müşavirlikten 'Borcum yok' yazısı almak zorunda

Ak Parti'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı Spor Yasası ile ilgili detaylar netleşti. Yeni düzenleme spor kulüplerini borç batağından kurtarmaya çalışacak. Şu anda dört büyükler olarak bilinen Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un toplam borcu 16 milyar TL. Yasanın amacı, kulüp başkanlarının onca borca rağmen kulüplere yeni yük bindirmesine engel olmak.

Borç yapan başkan yandı
Borç yapan başkan yandı

Kulüp başkanlarının borç üzerine borç yapması spor kulüplerini bataklığa sürüklüyor. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından mevcut başkanlar veya göreve başlayacak olanlar Yeminli Mali Müşavirlikten 'Borcum yok' yazısı alacak ve o yazıyı aldıktan sonraki dönemde kulübün yapacağı borçlardan başkan sorumlu olacak.

Menajer olabilmek için 3 önemli kriter

Spor Yasası menajerlik sistemine de çeki düzen getirecek düzenlemeler içeriyor. Menajer olabilmek için 3 kriter gerekecek. İlk kriter Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. İkinci kriter yasa ile yetkilendirilmiş kurumlardan menajerlik sertifikası almak. Son kriter ise terör, devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, yüz kızartıcı suçlardan hüküm giymemiş olmak. Bu şartları sağlayanlar menajer olabilecek.