Spor yorumcularından milli maç değerlendirmesi: Birileri ihanet ediyor!

Kabus gibi gecenin değerlendirmeleri
Kabus gibi gecenin değerlendirmeleri

Türkiye’nin 2018 Dünya Kupası yolunda en kritik karşılaşması olan İzlanda maçını 3-0 kaybetmesinin ardından spor yorumcuları, çarpıcı değerlendirmeler ve iddialarda bulundu.

Rıdvan Dilmen: Maç Allah’tan İstanbul’da değildi

Türkiye’nin 2-0 İzlanda’ya kaybettiği karşılaşmanın ardından Rıdvan Dilmen’den önemli açıklamalar geldi. 2018 Dünya Kupası hayallerinin suya düşmesinin ardından karşılaşma hakkında konuşan Dilmen, karşılaşma sabaha kadar oynansa bile İzlanda’nın Ay yıldızlıları her türlü mağlup edeceğini vurguladı. Lucescu’nun takımı tanımadığını ifade eden tecrübeli yorumcu, rakibi düşünmekten kendi planımızı yapamadığımıza değindi.

İşte Rıdvan Dilmen’in İzlanda maçı yorumları:

3 gün 3 gece uykusuz şekilde oynansa, İzlanda Türkiye’yi yine yenerdi! Maç Allah’tan İstanbul’da değildi ha!Herhangi bir kulüp takımının stadında oynansa bu maç çok farklı şeyler olurdu. Lucescu’yu eleştirmem bir mesaj vermek istedi. 36’sı da bir 17’si de bir dedi ama Türkiye’yi iyi tanıması lazım. Lucescu maçtan önce ‘Hep rakibi çalıştım’ diyor. Güzel, biz hep rakibi düşünüyoruz. Birinden 2 yedik, birinden 3 yedik. Biz önlem almak yerine kazanmaya gitmek zorundaydık.

Rıdvan Dilmen 2-0 biten ilk yarı sonucunda ayrıca şöyle konuşmuştu:

Mutlaka ikinci yarı hamle olacaktır. Oynanan oyuna göre 2-0 çok kötü değil. Pozisyonumuz yok, onların ceza sahasında 5-6 tane vuramadıkları topları var. Ukrayna maçında da çok kötü oynamıştık ama Hırvatistan karşısında çok ofansif çıkarak kazanmıştık. Kanatsız oynayan bir milli takım var. Cenk kanatta başladı sonra Burak’la pişti oldu. Arda da içe kaydı. 2. yarı çift forvetle çıkacaksan kanatların da olmalı. Bırak 3-0 yenilirsen yenil ama bir hamle yap.

Uğur Meleke: Birileri ihanet ediyor

2018 Dünya Kupası umutlarını sona erdiği karşılaşma sonrasında spor yazarı Uğur Meleke'dengündemi sarsacak bir iddia ortaya atıldı. Oyuncu seçimlerini Lucescu’nun yapmadığını savunan Uğur Meleke, Rumen teknik direktörün akıl hocalarının Milli Takıma ihanet ettiklerini öne sürdü.

İşte Uğur Meleke’nin dün yaşanan hezimete ilişkin yazısı:

“EVET, dün gece varlık gösteremedik.

Evet, rakibin 1,90'lık sol bekinin karşısına çabuk bir kenar hücumcusu koymayı akıl edemedik. Evet, 1 puan işimize yaramıyorken 46'da oyuna Ozan'ı soktuk. Evet, 150 yıllık futbol tarihinin bir kornerde en boş bırakılan adamına asist yaptırdık.

Ama milli takımın sorunu bence sadece sahanın içinde değil kesinlikle…

Dün akşam 18 sularında dünyanın en kısa fıkrasını izledim haberlerde: “Cengiz, takımında süre almadığı için 23 kişilik maç kadrosunda yok.”

Bu fıkradan daha da komik bir detay da, aynı pozisyonun 5 farklı oyuncusu Okay-Ozan-Selçuk-Yunus-Yusuf'un hepsinin kulübede olup Cengiz'in bulunmaması…


Lucescu-Havutçu'ya soruyorum: Dünyada hangi maçta, hangi durumda, Ozan-Okay-Selçuk'un üçünün birden oyuna girme ihtimali oluşabilir?Kulübeye 5 merkez oyuncuyu koyup, bir kenar hücumcusu (Emre Mor) ve bir stoperi (Ömer'i) almanın mantık çerçevesinde nasıl bir açıklaması olabilir? 23 kişilik kadro demek, sahadaki 11 oyuncunun pozisyon pozisyon karşılığının kulübede olması demek. Sahada iki stoper varsa, kulübede de iki tane olmalı. İki açık hücumcusu varsa kulübede de iki… Orada nasıl bir hesap, nasıl bir güç var ki, Serdar ve Cengiz'i matematikle dalga geçercesine tribünde oturtup, kulübeyi keyfine göre dolduruyor?

Şebeke mi var?

Zaten Lucescu göreve geldiğinden beri kararların akıl-mantık çerçevesinde alınmadığı ortada. Bu kararlar Lucescu'ya ait olamaz, birileri belli ki Rumen Hoca'ya sufle veriyor ve bu sufleyi kim veriyorsa ülkeye ihanet ediyor. Yoksa gazeteci döven Arda'yı 1 maçlık aranın ardından ayağına gidip davet etmek de, Trabzon'da 30 dakika oynayıp Alanya maçının kaybedilmesinin baş sorumlusu olan Volkan'ı kadroya çağırmak da, Cengiz'i-Serdar'ı tribünde oturtmak da iyi niyetle açıklanamaz bence. Milli takım 2020'yi de kaybetmek istemiyorsa, bu ihanet şebekesini tespit edip çökertmeli.”

Mehmet Demirkol: Bu işi şımarık çocukların oyuncağı olmaktan çıkaralım

İzlanda mağlubiyeti hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan isimlerden biri de spor yazarı Mehmet Demirkol’du. Deneyimli yorumcu, yenilgi sonrasında Türk futbolunun gerçeklerle yüzleştiğini ifade ederken TFF ile alakalı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Demirkol, Türk futbolunu artık profesyonellerin yönlendirmesi gerektiğine vurgu yaparken çok sert bir ifade kullandı. TFF’deki mevcut yönetimi hedef alan yazısında Demirkol, TFF’nin ‘şımarık çocukların’ elinden kurtarılması gerektiğini dile getirdi.

İşte Mehmet Demirkol'un kabusa dönen gece hakkında yorumları:

"İzlanda’ya kaybettik ve gerçeklerimize döndük. Federasyon başkanlığı artık profesyonel olsun. Bu işi şımarık çocukların oyuncağı olmaktan çıkaralım.

Konu yabancı sınırlaması değil. Gerçek bir organizasyon eksikliği. Bunu sağlamak için yeni bir şey deneyelim. Federasyon başkanlığı artık profesyonel olsun. Futbolun içinden gelme, bütün sorunlarını bilen bir duayeni işin başına getirelim. Maaşını da verelim. Etrafına profesyonelleri koyalım.

Görevleri, rolleri iyice belirleyelim. Terim’in futbol direktörlüğü gibi her şeye tek başına karar verdiği bir düzenden bahsetmiyorum. Basketbol federasyonunda olduğu gibi takım çalışmasının ön planda olduğu, gerçek bir ayağa kalkışa vurgu yapıyorum. Tecrübeli bir ismin başında olduğu bir organizasyon"