Jürgen Klopp'tan Türkiye yorumu

Jürgen Kloop
Jürgen Kloop

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp ile Türkiye sohbetini paylaştı.

A Milli Takım'ın Alman teknik direktörü Stefan Kuntz, Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp ile Türk futbolu hakkında yaptığı sohbeti anlattı.

Stefan Kuntz, Hürriyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada:

  • "Jürgen Klopp, 'Türkiye'de gerçekten sabır diye bir şey var mı?' diye sordu. Klopp, 'Türkiye'de çalışmam, beni kovarlar. Çünkü sabır yok' demişti. Türkiye'de günlük sonuçların, mağlubiyetlerin, neden insan kaynaklı görüldüğünü, gelişimin beklenmediğini merak etti." ifadelerini kullandı.

Ryan Babel ve Frank Rijkaard "Türk futbolunda her şey var, hiçbir şey tam değil" dedi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? sorusuna yanıt veren Kuntz:

"Çok zor bir soru! Bu süreçte şunu öğrendim. Her doğruyu her yerde direkt söylememek lazım. O yüzden doğruyu en güzel şekilde ifade etmeye çalışacağım. Benim yaptığım ve yapmak istediğim istatistiksel bilgilerle bu durumu göstermek! Bu şekilde daha net belli oluyor. Türkiye ile Avrupa'nın 5 büyük liginde yaş ortalamalarını, topun oyunda kaldığı süreleri, U21 takımımızın piyasa değerini ve U21 oyuncularımızın Süper Lig'de aldıkları süreleri kıyasladığınızda çoğu konuda Türkiye'nin son sıralarda olduğunu göreceksiniz."

Kuntz, Klopp'u anlattı


Klopp'u anlatan Kuntz, "Jurgen Klopp'un bir kulüpte göreve geldikten sonraki başlangıç süreleri sıkıntılı ya da düzenleme içinde geçer.

Kendisi Türkiye'de günlük sonuçların, mağlubiyetlerin, başarısızlıkların neden insan kaynaklı görüldüğünü, gelişim adına neden beklemediklerini merak etti. Örneğin Dortmund... Klopp'un takıma gelişinden belirli süre sonra başarı elde edilmeye başladı. Ama normalde Türkiye'de o süre zarfında inanılmaz eleştiriler olur. Türkiye'de, Klopp'u şaşırtan konu bu." ifadelerini kullandı.