Stephen Curry intikam peşinde: Perde farklı açıldı

Cleveland Cavaliers 90-113 Golden State Warriors
Cleveland Cavaliers 90-113 Golden State Warriors

Batı Konferansı temsilcisi Golden State Warriors, Play-Off serisi ilk maçında son şampiyon Cleveland Cavaliers'ı devirdi.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA’de play-off heyecanı resmen başladı.

Son şampiyon Cleveland Cavaliers ile Batı Konferansı temsilcisi Golden State Warriors’un karşı karşıya geldiği mücadelede parkeden galibiyetle ayrılan taraf, 113-91’lik skorla ev sahibi takım oldu.

Normal sezonda elde ettiği galibiyet sayısı daha fazla olduğu için final serisine saha avantajıyla başlayan Golden State Warriors, kendi seyircisi önünde rahat bir galibiyete imza attı. Warriors böylece 2017 play-off'larındaki galibiyet serisini de 13 maça çıkarmış oldu.

Ev sahibi ekibin baştan sona üstün götürdüğü maça damgasını vuran isim Kevin Durant oldu. Yıldız oyuncu, mücadeleyi 38 sayı 8 ribaund ve 9 asist ile tamamladı. Bir diğer süperstar Stephen Curry ise 28 sayı 10 asist ve 6 ribaund ile hem double double yaptı hem de play-off kariyerindeki 300. üçlüğünü kaydetmeyi başardı.

Konuk takım Cleveland Cavaliers’ta ise son MVP LeBron James’in 28 sayı, 15 ribaund ve 8 asistlik performansı mağlubiyete engel olamadı. Kişisel olarak yeni bir rekora imza atan James, play-off tarihinde 6 bin sayıya ulaşan ilk oyuncu oldu.

Serinin ikinci maçı, Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece TSİ 03.00'te oynanacak.