Sualtı Hokeyi Mili Takımı gururlandırdı

Sualtı Hokeyi Milli Takımı
Sualtı Hokeyi Milli Takımı

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Sualtı Hokeyi A Milli Takımı Kanada’da yapılan CMAS 20. Sualtı Hokeyi Dünya Şampiyonası’nda İngiltere’yi 2-1 mağlup ederek Erkeklerde Dünya Üçüncüsü oldu. Finalde Fransa’yı 3-0 yenen Yeni Zelanda Dünya Şampiyonu, Fransa ise Dünya İkincisi oldu.


Dün yapılan üçüncülük maçında İngiltere ile karşılaşan Sualtı Hokeyi A Milli Takımı, İngiltere’yi 2-1 yenip Dünya Üçüncüsü olarak Türk bayrağını Kanada’da madalya kürsüsünde dalgalandırdı. 14 ülkenin katıldığı şampiyonada Türkiye, grubundaki ilk maçını İngiltere ile yapmış ve 3-2 mağlup olmuştu. Bu maçın rövanşı niteliğindeki dünya üçüncülüğü eşleşmesinde ay-yıldızlılar, İngiltere’yi 2-1 mağlup etmesini bilerek, bronz madalyaya uzandı. Milli Takım, ülkemizin aldığı uluslararası madalyalara bir yenisini eklemenin gururunu tüm Türkiye ile birlikte yaşadı.
"10 maçta 8 galibiyet 35 gol attık"
TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen Başkanlığında ve TSSF Sualtı Hokeyi Teknik Kurul Başkanı Kadir Kırlıoğlu antrenörlüğünde 12 kişilik kadrosuyla grup maçlarından dünya üçüncülüğü maçına kadar 10 karşılaşma yapan Milliler, sadece 2 mağlubiyet aldı. 8 maçtan zaferle çıkan A Milli Takım, ilk maçında İngiltere’ye 3-2, yarı final maçında Yeni Zelanda’ya 3-1 yenildi. Çeyrek final maçında Avustralya’ya karşı tarihimizde ilk galibiyeti alan Millilerimiz 2-1’lik skorla Avustralya’nın bu güne kadar ilk kez çeyrek finalde elenmesini sağladı. Türkiye, 2016 yılında Avustralya’ya yenilerek Dünya İkincisi olmuştu. Yaptığı 10 maçta 35 gol atan kırmızı-beyazlılar, kalesinde ise 14 gol gördü.


TSSF Başkanı Doç.Dr. Şahin Özen: "Gururluyuz, mutluluyuz"
Milli Takım kafilesine Başkanlık yapan TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, şampiyonadaki maçlarımız ve Dünya Üçüncülüğü başarımızla ilgili yaptığı açıklamada; “Haksız bir İngiltere mağlubiyeti ile moralsiz başladığımız CMAS 20. Dünya Sualtı Hokeyi Şampiyonası’nı üçüncü olarak tamamladık. Üçüncülük maçında, şampiyonadaki ilk maçımızı 3-2 yaptığımız İngiltere’yi bu kez 2-1 yenerek Dünya Üçüncüsü olduk. Yine kürsüdeyiz, yine zirvedeyiz. Aslan yürekli sporcularımızla ne kadar övünsek, gurur duysak az gelir. Bizleri duaları ve sevgi dolu kalpleriyle çok uzaklardan, ülkemizden destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Gururluyuz, mutluyuz" diyerek sevincini ifade etti.


"Hakemler adil değildi yarı final maçında hakemler sürekli ceza verdi"
Mağlup olduğumuz yarı final maçında da Milli Takımın haksızlığa uğradığını vurgulayan Doç. Dr. Şahin Özen, "Yeni Zelanda maçında ilk golü biz attık. Ardından skor 1-1 oldu. Maçın ilerleyen dakikalarında hakem 1 golümüzü iptal etti. Aleyhimize verilen penaltı ile 2-1 yenik duruma düştük. Maç boyunca oyuncularımıza sürekli ceza verildiği için takımımız eksik oyuncuyla oynadı. Bu haksız tutum karşısında morali bozulan ay-yıldızlılar, maçı 3-1 kaybederek final maçına veda etti" diye konuştu.
Millilerimiz yarın Türkiye’ye dönecek
Sualtı Hokeyi A Milli Takım kafilesi yarın saat 15.35’te İstanbul Atatürk Havalimanı’na inecek. Milli Takımımız çok sayıda taraftar karşılayacak.

ASLAN YÜREKLİ MİLLİLERİMİZ, SUALTI HOKEYİNDE DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Sualtı Hokeyi A Milli Takımı’mız Kanada’da yapılan CMAS 20. Sualtı Hokeyi Dünya Şampiyonası’nda İngiltere’yi mağlup ederek erkeklerde Dünya Üçüncüsü oldu. Finalde Fransa’yı 3-0 yenen Yeni Zelanda Dünya Şampiyonu, Fransa ise Dünya İkincisi oldu. Bugün yapılan üçüncülük maçında İngiltere ile karşılaşan Sualtı Hokeyi A Milli Takımı’mız, İngiltere’yi 2-1 yenip Dünya Üçüncüsü olarak bayrağımızı Kanada’da madalya kürsüsünde dalgalandırdı.  14 ülkenin katıldığı şampiyonada Türkiye, grubundaki ilk maçını İngiltere ile yapmış ve 3-2 mağlup olmuştu. Bu maçın rövanşı niteliğindeki dünya üçüncülüğü eşleşmesinde aslan yürekli Millilerimiz, İngiltere’yi 2-1 mağlup etmesini bilerek bronz madalyayı uzandılar. Milli Takım’ımız, ülkemizin aldığı uluslararası madalyalara bir yenisini eklemenin gururunu tüm Türkiye ile birlikte yaşadı. TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen başkanlığında ve TSSF Sualtı Hokeyi Teknik Kurul Başkanı Kadir Kırlıoğlu antrenörlüğünde 12 kişilik kadrosuyla grup maçlarından dünya üçüncülüğü maçına kadar 10 karşılaşma yapan Millilerimiz, sadece 2 mağlubiyet aldı. 8 maçtan zaferle çıkan A Milli Takımı’mız, ilk maçında İngiltere’ye 3-2, yarı final maçında Yeni Zelanda’ya 3-1 yenildi. Çeyrek final maçında Avustralya’ya karşı tarihimizde ilk galibiyeti alan Millilerimiz 2-1’lik skorla Avustralya’nın bu güne kadar ilk kez çeyrek finalde elenmesini sağladı. Türkiye, 2016 yılında Avustralya’ya yenilerek Dünya İkincisi olmuştu. Yaptığı 10 maçta 35 gol atan A Milli Takımı’mız kalesinde ise 14 gol gördü. #tssf #turkiyesualtisporlari #sualtıhokeyi #underwaterhockey #uwh @gencliksporbak #kanada #quebeccity #quebec #canada

Türkiye Sualtı Sporları Fed (@turkiyesualtisporlari)'in paylaştığı bir gönderi ()