Süper Lig 2021-22 sezonu şampiyonu Trabzonspor

Şampiyon Trabzonspor
Şampiyon Trabzonspor

2021-2022 Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nda Trabzonspor şampiyon oldu. Süper Lig'de 28 haftadır liderliğini sürdüren bordo-mavililer, Medical Park Stadyumu'nda Antalyaspor'la berabere kalarak mutlu sona ulaştı.

Trabzonspor, Antalyaspor'la berabere kalarak ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Trabzonspor'da 24 oyuncu ilk kez şampiyonluk yaşadı

Trabzonspor kadrosunun büyük bir kısmı ilk kez bu sevinci yaşıyor. Karadeniz ekibinde Abdülkadir Ömür, Ahmetcan Kaplan, Arda Akbulut, BatuhanKör, Berat Özdemir, Bruno Peres, Erce Kardeşler, Emrehan Gedikli, Enis Destan, Fode Koita, Hüseyin Türkmen, Jean Kouassi, Kerem Şen, Manolis Siopis, Marek Hamsik, Muhammet Taha Tepe, Murat Cem Akpınar, Salih Kavrazlı, Serkan Asan, Taha Altıkardeş, Tymoteusz Puchacz, Uğurcan Çakır, Yunus Mallı ve Yusuf Erdoğan olmak üzere 24 oyuncu ilk kez bir ülkenin üst liginde şampiyonluk gördü.

Abdullah Avcı'dan da bir ilk

2004-2005 sezonunda Galatasaray PAF Takımı ile teknik direktörlük görevine başlayan; Medipol Başakşehir, A Milli Futbol Takımı ve Beşiktaş'ı çalıştıran Abdullah Avcı, ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetimine 67 haftada şampiyonluk yaşadı.

10 Kasım 2021 tarihinde göreve getirilen Avcı, bordo-mavililerin şampiyonluk hasretini sonlandırdı.

Karadeniz ekibi, Avcı yönetiminde 67 karşılaşmada 40 galibiyet, 22 beraberlik alırken, sadece 5 mağlubiyet yaşadı ve başarılı bir grafik ortaya koydu.

Trabzonspor'da Süper Kupa başarısı yaşayan Abdullah Avcı, ikinci kez bordo-mavili takımda kupa mutluluğu yaşadı.