Süper Lig'de dev derbi: Galatasaray-Fenerbahçe

Süper Lig'de dev derbi: Galatasaray-Fenerbahçe​
Süper Lig'de dev derbi: Galatasaray-Fenerbahçe​

Süper Lig'de derbi zamanı. Sezonun sonucu merakla beklenen mücadelesinde Galatasaray Türk Telekom Stadyumu'nda Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Peki Galatasaray-Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Süper Lig'de tüm futbolseverlerin merakla beklediği Galatasaray-Fenerbahçe derbisine az bir süre kaldı. Ligin 9. haftasında, Galatasaray ile Fenerbahçe belki de sezonun en kritik maçında Türk Telekom Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Dünya derbisi olarak adlandırılan mücadelede iki takım da 3 puan için mücadele edecek. Galatasaray liderliğini korumak isterken, Fenerbahçe ise 3 puan alarak puan farkını kapatmaya çalışacak.

Bu sezon muhteşem bir performans sergileyen Galatasaray 8 maçta aldığı 7 galibiyet ve 1 beraberlikle en yakın rakibinin 6 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor. Son olarak Atiker Konyaspor'u deplasmanda Gomis'in golleriyle 0-2 mağlup eden Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a 8 puan fark atmış durumda. Ligdeki tek puan kaybını Antalyaspor karşısında yaşayan Galatasaray kendi sahasında ise, oynadığı 4 maçı da kazandı. Bu maçlarda 12 gol atan Galatasaray, kalesinde ise sadece 3 gol gördü.

Fenerbahçe ise bu sezon aldığı dengesiz sonuçlarla dikkat çekiyor. Lige oldukça kötü başlayan sarı-lacivertli ekip ilk 4 haftada sadece 1 galibiyet alabilmişti. Sonrasında toparlanan Fenerbahçe, son 4 haftada 3 galibiyet aldı. Lider Galatasaray'ın 8 puan gerisinde 5.sırada yer alan Fenerbahçe, bu sezon deplasmanda oynadığı 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

GALATASARAY-FENERBAHÇE DERBİSİ NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için artık geri sayım başladı. Sonucu merakla beklenen maçta Galatasaray kendi sahasında Fenerbahçe'yi ağırlayacak.

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında 22 Ekim Pazar (Bugün) oynanacak mücadele saat 19:30'da başlayacak ve beIN Sports 1'den canlı yayınlanacak.

EZELİ RAKİPLER LİG TARİHİNDE 121.KEZ KARŞILAŞACAKLAR

İki ezeli rakip, Süper Lig tarihinde 121. defa kozlarını paylaşacak. Bugüne kadar oynanan maçlarda Fenerbahçe 50, Galatasaray 33 defa kazandı, 37 maç berabere bitti. İşte iki takım arasındaki önemli istatistikler;

- Fenerbahçe, son beş lig maçında Galatasaray'a kaybetmedi (3G 2B). Bu, Kasım 2008-Mart 2011 arasında yakaladığı altı maçlık (4G 2B) seriden bu yana Fenerbahçe'nin rakibi önünde yakaladığı en uzun yenilmezlik serisi.

- Galatasaray'ın ev sahipliğinde oynanan 60 derbide ise sarı kırmızılılar 23 kez kazanırken, Fenerbahçe 15 galibiyet aldı. 22 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

- Galatasaray, Süper Lig'de 12 maçtır yenilmiyor (11G 1B). Bu, ligde halen devam eden en uzun yenilmezlik serisi olduğu gibi, Galatasaray'ın Igor Tudor döneminde elde ettiği en uzun seri.

* Veriler OPTA'dan alnımıştır.

GALATASARAY DERBİ GALİBİYETİNE HASRET

Süper Lig'in 9. haftasında 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi ağırlayacak Galatasaray, son iki sezonda derbi galibiyeti elde edemedi.

Süper Lig'de sezona etkili başlayan, çıktığı 8 karşılaşmada 7 galibiyet ve bir beraberlik alarak namağlup liderliğini sürdüren sarı-kırmızılı takım, bu kulvarda oynadığı son 8 derbide galip gelmeyi başaramadı.

Galatasaray, güçlü rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı son iki sezonda oynadığı lig maçlarında galibiyet alamayarak kötü bir seriye imza attı. Sarı-kırmızılı ekip, söz konusu karşılaşmalardan 5 yenilgi ve 3 beraberlikle ayrıldı.

Galatasaray, Süper Lig'de son derbi galibiyetini, 2014-2015 sezonunun 33. haftasında Beşiktaş'a karşı elde etti.

Rakibini, 24 Mayıs 2015'te Türk Telekom Stadı'nda 2-0 mağlup eden sarı-kırmızılılar, sonrasında ligde çıktığı hiçbir derbiyi kazanamadı.

Sarı-kırmızılı takım, bu sürede Beşiktaş ile oynadığı 4 maçın 3'ünü kaybetti, birinde berabere kaldı. Galatasaray, Fenerbahçe ile oynadığı 4 maçta ise 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik yaşadı.

Rakipleriyle oynadığı bu 8 derbide 4 gol atan sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise 10 gole engel olamadı.

Galatasaray ayrıca, bu dönemde Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynadığı finali 1-0 kazanırken, TFF Süper Kupa'da Beşiktaş ile yaptığı, normal süresi 0-0, uzatma bölümü 1-1 biten maçtan ise penaltı atışları sonucunda galip geldi.

FENERBAHÇE DERBİLERDE KAYBETMİYOR

Fenerbahçe derbiler son 2 yıldır kaybetmiyor. Başarılı bir performans ortaya koyan sarı-lacivertli takım oynadığı son 8 derbide yenilgi yüzü görmedi.

Bu 8 karşılaşmada 4 galibiyet ve 4 beraberlik alan Fenerbançe, bu maçlarda 9 gol atarken sadece 3 gol yedi.

Fenerbahçe, ligdeki son derbi yenilgisini Beşiktaş karşısında aldı. Sarı-lacivertliler, 27 Eylül 2015'te Atatürk Olimpiyat Stadı'nda konuk olduğu Beşiktaş'a 3-2 kaybetmişti. Fenerbahçe, bu tarihten sonra ligde derbi yenilgisi yaşamadı.

FENERBAHÇE GALATASARAY KARŞISINDA 5 MAÇTIR YENİLMİYOR

Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de Galatasaray'a karşı oynadığı son 5 maçı da kaybetmedi.

Fenerbahçe, rakibine son olarak 3 yıl önce 18 Ekim 2014'te Türk Telekom Stadı'nda 2-1 yenilmişti.

Daha sonraki 5 maçta sarı-lacivertliler, Galatasaray'a karşı 3 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Fenerbahçe, bu 5 maçta ise rakibine sadece 1 gol şansı verirken, sarı-kırmızılı fileleri 5 kez havalandırdı.