Süper Lig'de penaltılar artık böyle atılacak!

Süper Lig’de sezon 19 Temmuz’da başlayacak. 2016-2017 sezonu başlamadan önce Süper Lig’de bu yıl uygulanacak yeni kurallar açıklandı.

2016-2017 Turgay Şeren Sezonu Spor Toto Süper Lig, 19 Temmuz'da oynanacak Adanaspor-Bursaspor maçıyla start alacak. Lig başlamadan önce ise Süper Lig'de bu sezon uygulanacak olan yeni kurallar açıklandı.
Rosetti kuralları anlattı

                                    
                                    2016-2017 sezonunda uygulanacak yeni futbol kuralları, Süper Lig başlamadan önce tanıtıldı. Merkez Hakem Kurulu (MHK) Danışmanı Roberto Rosetti, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) tarafından uygulamaya konulan kurallar hakkında bilgi verdi.
Rosetti kuralları anlattı 2016-2017 sezonunda uygulanacak yeni futbol kuralları, Süper Lig başlamadan önce tanıtıldı. Merkez Hakem Kurulu (MHK) Danışmanı Roberto Rosetti, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) tarafından uygulamaya konulan kurallar hakkında bilgi verdi.
Elle müdahaleye kırmızı kart

                                    
                                    Bariz gol şansını engelleyen, elle müdahaleler ister ceza sahası içinde isterse dışında olsun, oyuncu kırmızı kartla cezalandırılacak.
Elle müdahaleye kırmızı kart Bariz gol şansını engelleyen, elle müdahaleler ister ceza sahası içinde isterse dışında olsun, oyuncu kırmızı kartla cezalandırılacak.
Serbest vuruş ve kırmızı kart

                                    
                                    Ceza sahası dışında yapılan bariz gol şansını engelleyen faullerde serbest vuruş ve kırmızı kart kararı çıkacak.
Serbest vuruş ve kırmızı kart Ceza sahası dışında yapılan bariz gol şansını engelleyen faullerde serbest vuruş ve kırmızı kart kararı çıkacak.
Sarı kart gösterilecek

                                    
                                    Ceza alanı içinde yapılan bariz gol şansını engelleyen faullerde eğer futbolcu topa müdahale etme niyetindeyse, penaltı ve sarı kartla cezalandırılacak.
Sarı kart gösterilecek Ceza alanı içinde yapılan bariz gol şansını engelleyen faullerde eğer futbolcu topa müdahale etme niyetindeyse, penaltı ve sarı kartla cezalandırılacak.
Su molası kuralı

                                    
                                    Futbol maçları sırasında sıcaklık 32 derece ve üzeriyse karşılaşmanın 25. ve 75. dakikalarında birer dakikalık su molaları verilecek.
Su molası kuralı Futbol maçları sırasında sıcaklık 32 derece ve üzeriyse karşılaşmanın 25. ve 75. dakikalarında birer dakikalık su molaları verilecek.
Penaltı iptal edilebilir!

                                    
                                    Sporseverler, birçok futbolcunun penaltı atışı sırasında duraksadığını bilir. Yeni kurallara göre bu durum yasaklandı. Penaltıyı atacak oyuncu koşusunu yapıp topa vurmadan duraklarsa penaltı kararı iptal edilecek. Penaltı iptal edildiği gibi top rakibe endirekt serbest vuruşla verilecek.
Penaltı iptal edilebilir! Sporseverler, birçok futbolcunun penaltı atışı sırasında duraksadığını bilir. Yeni kurallara göre bu durum yasaklandı. Penaltıyı atacak oyuncu koşusunu yapıp topa vurmadan duraklarsa penaltı kararı iptal edilecek. Penaltı iptal edildiği gibi top rakibe endirekt serbest vuruşla verilecek.
Seri penaltı atışına düzenleme

                                    
                                    Artık seri penaltı atacak futbolcuların isimleri hakeme verilmeyecek. Ayrıca seri penaltı atışlarında iki takım da aynı sayıda oyuncuya sahip olacak.
Seri penaltı atışına düzenleme Artık seri penaltı atacak futbolcuların isimleri hakeme verilmeyecek. Ayrıca seri penaltı atışlarında iki takım da aynı sayıda oyuncuya sahip olacak.
Oyun durduğunda kırmızı kart

                                    
                                    Oyuncu kırmızı kart veya ikinci sarı kartlık bir ihlal yaptığında, hakem avantaj oynatabilir. Ancak bu süre zarfında ihlal yapan futbolcu kesinlikle bir müdahalede bulunamaz. Kırmızı kart oyun durduğunda gösterilir. Şayet avantaj oynatılırken söz konusu oyuncu bir müdahalede bulunursa oyun hemen durdurulur ve kırmızı kart gösterilir.
Oyun durduğunda kırmızı kart Oyuncu kırmızı kart veya ikinci sarı kartlık bir ihlal yaptığında, hakem avantaj oynatabilir. Ancak bu süre zarfında ihlal yapan futbolcu kesinlikle bir müdahalede bulunamaz. Kırmızı kart oyun durduğunda gösterilir. Şayet avantaj oynatılırken söz konusu oyuncu bir müdahalede bulunursa oyun hemen durdurulur ve kırmızı kart gösterilir.
Ofsayt kuralı 

                                    
                                    Futbolcuların kolları ve elleri ofsayt için değerlendirmeye alınmaz. Öte yandan ofsayttan doğan endirekt vuruş artık futbolcunun topa müdahale ettiği yerden kullanılacak.
Ofsayt kuralı Futbolcuların kolları ve elleri ofsayt için değerlendirmeye alınmaz. Öte yandan ofsayttan doğan endirekt vuruş artık futbolcunun topa müdahale ettiği yerden kullanılacak.