Süper Lig'de yabancı kuralının değişmesini isteyen tek kulüp

Akhisarspor'da Elvis Manu'nun gol sevinci.
Akhisarspor'da Elvis Manu'nun gol sevinci.

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'la oynadığı maça 13 yabancıyla çıkarak hükmen mağlup sayılan Akhisarspor'un yabancı oyuncu sayısıyla mücadelesi devam ediyor. Ege temsilcisi, yabancı kuralının değişmesini isteyen tek takım olarak bugünkü Kulüple Birliği toplantısına katılmadı.

Spor Toto Süper Lig’in milli araya girmesinin ardından toplanma kararı alan Kulüpler Birliği, sabah saatlerinde bir araya geldi. Başkanların katılım göstermediği toplantı, sportif direktörler ve eş değer mevkide bulunan yöneticiler düzeyinde gerçekleşti.

Birinci gündem maddesi değişmesi gündemde olan yabancı kuralı olan Kulüpler Birliği toplantısına yalnızca Akhisarspor katılım göstermedi. Yabancı sınırının değişmesini isteyen tek kulüp olan Akhisarspor’un toplantıda temsil edilmemesi tepki olarak kabul edildi.

Gelişmeleri sosyal medya hesabından aktaran Haber Global Muhabiri Yağız Sabuncuoğlu, başkanlar düzeyindeki Kulüpler Birliği toplantısının Perşembe günü gerçekleştirileceğini belirtti.

  • Uzun bir aranın ardından Galatasaray bugün yapılan Kulüpler Birliği toplantısına katıldı. Toplantı, sportif direktörler ve benzer mevkide bulunan yöneticiler düzeyinde yapıldı. Kulüpler Birliği’nin ikinci buluşması Perşembe günü başkanlar düzeyinde gerçekleşecek. Yabancı kuralının değişmesini isteyen Akhisarspor, Kulüpler Birliği’nin toplantısına katılım göstermedi. Akhisar dışında 17 kulüp de toplantıda yer aldı.

YABANCI KURALI DEĞİŞECEK Mİ?

Türk futbolunda bir kez daha yabancı kuralı tartışması var. Düzen, gelecek sezondan itibaren değişebilir. Sabah'tan Gürcan Biliç'in iddiasına göre, yeni düzen 6+2+2'lik bir sistemi beraberinde getirecek.

Buna göre, kulüpler 10 yabancı futbolcuyla sözleşme imzalayabilecekler. Bu yabancılardan sadece 6'sı aynı anda ilk 11'de yer alabilecek. 2 futbolcu yedek kulübesinde, 2 futbolcu ise tribünde olacak.

Mevcut düzende toplam 14 yabancı futbolcuyu kadrosunda bulundurabilen kulüpler, sahaya 11 tane yabancı futbolcuyla çıkabiliyorlar. Değişecek sistemle birlikte kulüplerin dört tane yabancı oyuncuyla yollarını ayırmaları gerekecek.

SOSYAL MEDYAYI SALLAYAN DİYALOG

Akhisarspor Başkanı Hüseyin Eryüksel, geçtiğimiz günlerde muhabirle yaşadığı bu diyaloğun ardından sosyal medyada gündem olmuştu.

  • Akhisarspor Başkanı Hüseyin Eryüksel: Yabancı sayısının düşmesi lazım.
  • Muhabir: Sayın başkan nedeni nedir peki?
  • Hüseyin Yüksel: Bence düşmeli. Herhangi bir nedeni yok.