Süper Lig'e yabancı hakem geliyor

Süper Lig'de yeni sezonda yabancı hakem görebiliriz
Süper Lig'de yeni sezonda yabancı hakem görebiliriz

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Bolu'daki MHK Yaz Semineri açılış konuşmasında açıklamalarda bulundu. 'Yabancı hakem' açıklaması, futbolseverleri heyecanlandırdı.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nun yaz semineri, Bolu'da açıldı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve MHK Başkanı Sabri Çelik, futbolseverlere yabancı hakem müjdesi verdi.

Sahada 'Erasmus' modeli

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, yaptığı açılış konuşmasında Video Asistan Hakem (VAR) yabancı hakem konusuna değindi. Büyükekşi, "VAR eğitiminde, çok önemli bir isim olan Pawel Gil ile çalışacağız. Yabancı hakem hakem getirme kararı almadık ama ihtiyaç halinde yabancı VAR hakemi gelebilir. Saha için, UEFA'ya bağlı federasyonlarla Erasmus modeli, hakem değiştirme uygulaması yapılabilir. Bunun dışında biz hakemlerimize güveniyoruz." dedi.

VAR ve saha hakemlerini ayıracaklarını vurgulayan Büyükekşi, "Hakemlerimizin bu konuda çok daha iyi deneyimleri olacaktır. Her hakem kendi alanında uzmanlaşacak. VAR'daki hakem ile saha hakemi arasında ücret olarak da fark vardı. Bunu da ortadan kaldırıyoruz." açıklamasını yaptı.