Süper Lig'in en pahalı kulüpleri

4 Büyükler
4 Büyükler

Transfermarkt verileri geçtiğimiz günlerde güncellendi. Ve bu güncellemenin ardından Süper Lig'de kadro değeri en yüksek olan kulüpler belli oldu. Dört büyüklerden en çok değer kaybeden yaklaşık 41 milyon TL'lik bir düşüşle Trabzonspor oldu. Bordo mavililerde 16 oyuncunun değeri düşerken 8 oyuncu değerini arttırdı ve sadece 5 oyuncu mevcut değerini korudu.

Dünyaca ünlü futbol veri sitesi Transfermarkt’ta 12 Ekim 2021 tarihinde yapılan son güncellemeye göre; Trabzonspor’da, 16 futbolcunun piyasa değerinde düşüş yaşanırken 8 isim değerini korudu. Bordo-mavililerde, sadece 5 oyuncunun değerinde artış oldu. Karadeniz ekibinin ve Süper Lig’in en değerli oyuncusu konumunda yer alan Uğurcan Çakır’ın değerinde yaşadığı 2 milyon Euro'luk kayıp sonrası Miralem Pjanic’in ardında ligin en değerli ikinci oyuncusu konumuna gerilerken, bordo-mavililerde değeri en çok artan isim ise ligde gol krallığı yarışı veren orta saha oyuncusu Bakasetas oldu. Trabzonspor, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın ardından ligin en değerli kadrosuna sahip olan 4. takım konumunda yer aldı.

Süper Lig'de kadro değeri en yüksek kulüp belli oldu. İşte 4 büyüklerin kadro değerleri;

8 isim değerini korudu

Bordo-mavili takımda 8 oyuncunun değerlerinde değişiklik yaşanmadı. Değeri 6 milyon Euro olan Cornelius, 5.5 milyon Euro olan Hugo, 5 milyon Euro olan Nwakaeme, 2.5 milyon Euro olan Peres, 1.8 milyon Euro olan Yusuf Sarı, 1.5 milyon Euro olan Gervinho, 700 bin Euro olan Trondsen ve 100 bin Euro olan Salih Kavrazlı değerlerini korudu.

Sadece 5 oyuncu değerini yükseltti

Trabzonspor’da 3 milyon Euro fark ile değeri en çok artan oyuncu ise Anastasios Bakasetas oldu. Bakasetas, değerini 7 milyon Euro’dan 10 milyon Euro’ya, Edgar Ie 4.8 milyon Euro’dan 5.5 milyon Euro’ya, Berat Özdemir 3.5 milyon Euro’dan 5.5 milyon Euro’ya, İsmail Köybaşı 450 bin Euro’dan 500 bin Euro’ya, Ahmetcan Kaplan 100 bin Euro’dan 250 bin Euro’ya yükseltti. Bordo-mavililerde 5 oyuncunun değerinde toplamda 5 milyon 900 bin Euro’luk artış yaşandı.