Süper Lig'in eski yıldızı geri dönüyor

Trezeguet, Başakşehir ile anlaştı
Trezeguet, Başakşehir ile anlaştı

Başakşehir, Trabzonspor'a sattığı Edin Visca'nın yerini Süper Lig'in eski yıldızıyla dolduruyor. Turuncu lacivertli ekip, bir dönem Kasımpaşa'da forma giyen Muhammed Trezeguet ile anlaşmaya vardı.

Başakşehir, İngiltere Premier Lig'de Aston Villa'da oynayan Mısırlı sol kanat Muhammed Trezeguet ile anlaşmaya vardı. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, şu an Mısır Milli Takımı ile Afrika Kupası'nda mücadele eden Trezeguet'in yakında takıma katılacağını açıkladı.

2018-19 ve 2019-20 sezonlarında Kasımpaşa'da forma giyen 27 yaşındaki futbolcu, gösterdiği performansla adından söz ettirmişti. İstanbul ekibinde toplam 72 maça çıkan Trezeguet, 25 gol atıp 22 asist yaptı ve 10 milyon €'ya Aston Villa'ya transfer oldu.

Beklentileri karşılayamadı

Büyük umutlarla Premier Lig'e giden Mısırlı futbolcu, adada beklentileri karşılayamadı. 2 sezonda 64 maça çıkan Trezeguet, 9 gol atıp 5 asist yaptı. Bu sezon ise sadece 1 maçta 10 dakika süre aldı.

Mısır ile yarı finalde

Mısır Milli Takımı'yla Afrika Kupası'nda bulunan Trezeguet, takımın en önemli futbolcularından biri. Yetenekli sol kanat, Fas'ı uzatmalar sonucu 2-1 yendikleri maçta takımının son golünü kaydetti. Mısır, 3 Şubat'ta yarı finalde Kamerun ile karşılaşacak. Trezeguet de milli takımdan ayrıldıktan sonra Türkiye'ye gelecek ve Başakşehir'e imza atacak.