Süper Victor, Peno’yu unutturur mu?

Fransız taraftarlar, EURO 2016’nın maskotu olan Süper Victor’un Horozlara şampiyonluk getirip getirmeyeceğini merak ediyor. Fransa kendi evinde düzenlediği EURO 1984’te şampiyon olmuştu ve o dönemki maskot Peno’nun takıma uğur getirdiği düşünülmüştü.

Fransa'nın ev sahipliğini yaptığı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın maskotu 'Süper Victor'. 1984 yılında Fransa kendi ülkesinde düzenlediği şampiyonada kupayı kazanan taraf olmuştu. Söz konusu turnuvanın maskotu ise Peno isimli bir horozdu. Fransızlar Peno gibi Süper Victor'un da milli takıma uğur getirmesini bekliyor.



Pinocchio
1980 Avrupa Futbol Şampiyonası'na İtalya ev sahipliği yaptı. 11-22 Haziran 1980'de oynanan turnuvayı Batı Almanya kazandı. İtalya'nın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonun maskotu ise Pinocchio'ydu.
Pinocchio 1980 Avrupa Futbol Şampiyonası'na İtalya ev sahipliği yaptı. 11-22 Haziran 1980'de oynanan turnuvayı Batı Almanya kazandı. İtalya'nın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonun maskotu ise Pinocchio'ydu.
Peno
12-27 Haziran tarihleri arasında Fransa'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Futbol Şampiyonası'nın maskotu 'Peno' isimli bir horozdu. Fransızlar, Peno'nun milli takıma uğurlu geldiğini ve bu nedenle şampiyonluk yaşandığını düşünüyor.
Peno 12-27 Haziran tarihleri arasında Fransa'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Futbol Şampiyonası'nın maskotu 'Peno' isimli bir horozdu. Fransızlar, Peno'nun milli takıma uğurlu geldiğini ve bu nedenle şampiyonluk yaşandığını düşünüyor.
Berni
1988 yılında Avrupa Futbol Şampiyonası, Batı Almanya'da gerçekleştirildi. 10-25 Haziran 1988'de organize edilen şampiyonanın maskotu siyah forma giyen bir tavşandı. EURO 88'de mutlu sona ise Hollanda ulaştı.
Berni 1988 yılında Avrupa Futbol Şampiyonası, Batı Almanya'da gerçekleştirildi. 10-25 Haziran 1988'de organize edilen şampiyonanın maskotu siyah forma giyen bir tavşandı. EURO 88'de mutlu sona ise Hollanda ulaştı.
Rabbit
1992'de düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nın da maskotu bir tavşandı. 10-26 Haziran 1992'de düzenlenen turnuvada 'Rabbit' isimli maskot, büyük beğeni topladı. Turnuvada Danimarka şampiyon oldu.
Rabbit 1992'de düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nın da maskotu bir tavşandı. 10-26 Haziran 1992'de düzenlenen turnuvada 'Rabbit' isimli maskot, büyük beğeni topladı. Turnuvada Danimarka şampiyon oldu.
Goaliath
1996 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın maskotu 'Goaliath' isimli bir aslandı. İngiltere'nin ev sahipliğinde yapılan şampiyonayı Almanya kupayla tamamladı.
Goaliath 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın maskotu 'Goaliath' isimli bir aslandı. İngiltere'nin ev sahipliğinde yapılan şampiyonayı Almanya kupayla tamamladı.
Benelucky
 

 10 Haziran-2 Temmuz 2000 tarihleri arasında oynanan turnuvaya Hollanda ile Belçika ortaklaşa ev sahipliği yaptı. Fransa'nın şampiyon olduğu organizasyonun maskotunun ismi Benelucky'ydi.
Benelucky 10 Haziran-2 Temmuz 2000 tarihleri arasında oynanan turnuvaya Hollanda ile Belçika ortaklaşa ev sahipliği yaptı. Fransa'nın şampiyon olduğu organizasyonun maskotunun ismi Benelucky'ydi.
Kinas
Yunanistan'ın tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonluğu yaşadığı turnuva Portekiz'de yapıldı. 12 Haziran-4 Temmuz 2004'teki organizasyonda 'Kinas' isimli maskot taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı.
Kinas Yunanistan'ın tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonluğu yaşadığı turnuva Portekiz'de yapıldı. 12 Haziran-4 Temmuz 2004'teki organizasyonda 'Kinas' isimli maskot taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı.
Trix ve Flix
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na Avusturya ile İsviçre birlikte ev sahipliği yaptı. Bu nedenle turnuva için iki maskot belirlendi. Trix ve Flix'in maskotu olduğu turnuvada şampiyonluğa İspanya ulaştı.
Trix ve Flix 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na Avusturya ile İsviçre birlikte ev sahipliği yaptı. Bu nedenle turnuva için iki maskot belirlendi. Trix ve Flix'in maskotu olduğu turnuvada şampiyonluğa İspanya ulaştı.
Slavek ve Slavko
2012 Avrupa Şampiyonası Polonya ve Ukrayna'da yapıldı. İki ayrı ülkenin ortaklaşa düzenlediği organizasyonun maskotları ise Slavek ve Slavko isimlerindeydi. Turnuvada mutlu sona İspanya ulaştı.
Slavek ve Slavko 2012 Avrupa Şampiyonası Polonya ve Ukrayna'da yapıldı. İki ayrı ülkenin ortaklaşa düzenlediği organizasyonun maskotları ise Slavek ve Slavko isimlerindeydi. Turnuvada mutlu sona İspanya ulaştı.
Süper Victor
1984'te Peno'nun kendilerine uğurlu geldiğini düşünen Fransızların, EURO 2016'daki maskotunun ismi 'Süper Victor'. Turnuva başlamadan önce Süper Victor'un kullanıldığı anahtarlıklar ve süs eşyaları satışa çıktı.
Süper Victor 1984'te Peno'nun kendilerine uğurlu geldiğini düşünen Fransızların, EURO 2016'daki maskotunun ismi 'Süper Victor'. Turnuva başlamadan önce Süper Victor'un kullanıldığı anahtarlıklar ve süs eşyaları satışa çıktı.