Suudi Arabistan’dan İsrail’e "badminton"lı tepki!

Suudi Arabistan - İsrail gerginliği
Suudi Arabistan - İsrail gerginliği

Filistin gerginliği spor müsabakasına da sıçradı. Bir badminton turnuvasında Suudi Arabistan ile İsrail’in eşleşmesinin ardından Suudi Arabistanlı oyuncuların maça çıkmama kararı almaları, sosyal medyada ise bir hayli yankı uyandırdı.

Uluslararası badminton mücadelesinde Suudi Arabistan Badminton Takımı ile İsrail Badminton Takımı eşleşti. Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki siyasi gerginlik badminton müsabakasına da yansıdı.

Maça hazırlanmaya başlayan her iki takım oyuncuları, hazırlıklarını tamamladıktan sonra hakemin yanına geldiler. İsrailli sporcuların elini sıkmayan Suudi Arabistanlı badminton oyuncuları karşılaşmaya çıkmak istemediklerini hakeme ilettiler. Uzun bir süre hakemle konuşan Suudi Arabistanlı sporcular, nihai olarak maça çıkmama kararı aldı ve sahayı terk ettiler.

Suudi Arabistanlı oyuncuların sahayı terk ettiği anlar...
Suudi Arabistanlı oyuncuların sahayı terk ettiği anlar...

Hakemin para atışı yapacağı esnada sahadan ayrılan Suudi Arabistanlı oyuncular, soyunma odasının yolunu tuttu. İsrailli badmintoncılar hakemin yanında bir süre daha bekleyip karşılaşmaya devam etmek istediklerini gösterseler de Suudi Arabistanlı oyuncular kararlarından dönmeyince onlar da soyunma odasına geçmek durumunda kaldı. Oynanmayan müsabaka hakkındaki karar henüz açıklanmazken, Suudi Arabistan Badminton Takımı’nın hükmen mağlup sayılması bekleniyor.