Suudi Arabistanlı futbolcudan kötü haber: "Benim için dua edin..."

Al Shahrani
Al Shahrani

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Arjantin'i mağlup ederek büyük bir sürprize imza atan Suudi Arabistan'da savunma oyuncusu Al Shahrani'den kötü haber geldi. Kendi kalecisi Muhammed Al Owais ile çarpışan ve ağır bir sakatlık yaşayan 30 yaşındaki futbolcu, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın özel uçağıyla ameliyat olması için Almanya'ya gönderildi.

Suudi Arabistan, geçen salı günü Arjantin'i geriden gelerek 2-1 mağlup etmiş ve 2022 Dünya Kupası'nın ilk sürprizine imza atmıştı.

Maçın son dakikalarında Suudi Arabistanlı Yasir Al Shahrani, hava topu mücadelesinde kendi kalecisi Muhammed Al Owais ile çarpıştı. Çenesine sert bir şekilde takım arkadaşının dizi gelen Shahrani, uzun süre yerde kaldı. Hastaneye kaldırılan 30 yaşındaki futbolcunun burnunda, üç dişinde, çenesinde ve yüz kemiklerinde kırıkların olduğu tespit edildi. Shahrani'nin, pozisyonun ardından saha içinde iç kanama da geçirdiği ortaya çıktı.

Shahrani'nin sakatlandığı pozisyon
Shahrani'nin sakatlandığı pozisyon

Prensten özel uçak

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, Shahrani'yi özel uçakla Almanya'ya gönderdi. Ameliyat olan futbolcu, sevenlerinden dua istedi:

  • Al Shahrani
  • "İyi olduğumu teyit ederek herkesi rahatlatmak istiyorum. Benim için dua edin. Zafer için Suudi halkını tebrik ederim, hepiniz bunu hak ettiniz. Hepinize teşekkür ederim."

Al Shahrani, turnuvanın kalan maçlarında forma giyemeyecek.

Suudi Arabistan, 2022 Dünya Kupası C grubundaki ikinci maçında cumartesi günü Polonya ile karşılaşacak.