Sebastian Szymanski: Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyüğü

Sebastian Szymanski
Sebastian Szymanski

Fenerbahçe'nin yeni transferi Sebastian Szymanski, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Fenerbahçe'nin, Dinamo Moskova’dan renklerine kattığı Polonyalı milli orta saha oyuncusu Sebastian Szymanski, Fenerbahçe TV’de yayınlanan ‘Günün Röportajı’ programının konuğu oldu. İşte Szymanski'nin idolü...

"Fenerbahçe’nin ne kadar büyük..."

Fenerbahçe’nin, Türkiye’nin en büyük kulübü olduğuna vurgu yapan Szymanski, “Burada olduğum için mutluyum, aynı zamanda gururluyum. Türkiye’nin en iyi kulübüne, Fenerbahçe’ye geldim. Bu transferin bir an önce bitmesini arzuladım, istedim çünkü Fenerbahçe’nin beni istediğini biliyordum. Dolayısıyla bu da benim açımdan çok büyük bir anlam ifade ediyordu. Burada olmaktan dolayı mutluyum. Sabırsızlıkla oynayacağımız maçları bekliyorum. açıklamalarında bulundu.

Pozisyonu neresi?

Nerede oynadığını açıklayan Szymanski, "10 numara ve 8 numara pozisyonunda da oynayabiliyorum. Kenarlarda da oynadığım oluyor ama açıkçası kenarlarda oynamaktan pek haz etmiyorum. Daha çok orta saha orijinli bir futbolcuyum. 10 numara ya da 8 numara arasında benim için fark yok, ikisinde de oynayabiliyorum. Futbol karakteri olarak savaşmayı, pres yapmayı ve koşmayı seven bir futbolcuyum. Takımım için en iyisini sergilemeye çalışan bir oyuncuyum. Bizim için en önemli nokta da bu; takım için takımın menfaatini savunacak şekilde çalışmak. Evet, futbol yeteneklerimin olduğunu düşünüyorum. Bazen bu yeterli olabiliyor bazen daha iyisini yapmanız da gerekebiliyor. Ben futbol yetenekleri bakımından da iyi bir oyuncu olduğumu düşünüyorum." açıklamalarında bulundu.

Sözlerine devam eden 24 yaşındaki futbolcu, "Bazen tek dokunuşla oynamanız gereken bir pozisyon oluşabilir bazen de topu ayağınızda daha fazla tutmanız gereken bir durumda olabilirsiniz. Bana göre bu oyun içindeki aksiyonlara ve zamanlamaya bağlı. Yıl geçtikçe bu konuda geliştirdiğimi düşünüyorum. Bu noktada çok şey öğrendim. Topa sahip mi olmalı yoksa daha hızlı bir şekilde oynamalı mı? En iyi anı düşünerek en iyi anı o anda hissedip duruma göre hareket etmelisiniz. Bu noktada çok daha iyiye gidiyorum. Bu özellikler bende mevcut. Futbolseverler de görüyordur, bu konuda gelişim kat ettiğimi düşünüyorum." dedi.

İdolü: Messi

İdolünün Messi olduğunu açıklayan milli oyuncu, "Lionel Messi benim için bir idol. Bana göre dünyadaki en iyi futbolcu. Belki de sol ayaklı olduğu için onu çok daha fazla seviyorum. Oyun tarzını çok beğendiğim bir futbolcu. Kendisi sahada çok zeki ve ne yapması gerektiğini bilen bir oyuncu. Benim tercihim Messi ama elbette ki Ronaldo da dünyanın en iyi futbolcularından biri. Buna şüphe yok ama benim tercihim Messi." dedi.