'Takımda kimseyi tanımıyorum'

"Milli takımda kimseyi tanımıyorum"
"Milli takımda kimseyi tanımıyorum"

Hollanda A Milli Takımı'na 6 yıl aradan sonra yeniden çağrılan Ryan Babel, milli takımdaki jenerasyon değişikliğini ilginç bir dille aktardı. Babel, "Uzun yıllar burada bulunmadım, birlikte oynama fırsatı bulamadık. Açıkçası neredeyse kadrodaki kimseyi tanımıyorum" dedi.

Beşiktaş’ın Hollandalı yıldızı Ryan Babel, 6 sene sonra ilk kez Hollanda Milli Takımı’na seçilmesinin ardından ülkesinde basına açıklamalarda bulundu. 30 yaşındaki futbolcu samimi ifadeler kullanırken “Beni izleyen herkes zaten kalitemi biliyordu. Uzun yıllar burada bulunmadım, birlikte oynama fırsatı bulamadık. Açıkçası neredeyse kadrodaki kimseyi tanımıyorumdiyerek uzun süredir milli takım havasına yabancı kaldığını ifade etti.

“Mümkün olduğunca çok futbol oynamak istiyorum. Hollanda Milli Takımı’na çağrılmam Türkiye Ligi’nin kalitesini de ortaya koyuyor. Babel artık geri döndü ve şimdi hedefi Dünya Kupası’na katılmak” şeklinde konuşan Babel, geçmiş transferlerini de değerlendirdi:

“2012’de Ajax’a dönmem stratejik bir karardı. Çünkü o zaman Hollanda Ligi’nde oynayan futbolcular, Milli Takım’a daha çok çağrılıyordu. Kasımpaşa’ya transfer olduğumda Milli Takım kariyerimi neredeyse kapatıyordum. Al Ain’e gitmem ise sadece para içindi.

Hollanda, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri A Grubu’nda 13 puanla 3. sırada yer alıyor. Hollanda, 7 Ekim günü Belarus ile deplasmanda, 10 Ekim’de ise İsveç ile evinde karşı karşıya gelecek.