"Taraftar desteği olsaydı, Fenerbahçe liderdi!"

​Rıdvan Dilmen: Fenerbahçe 4 puan daha alır, lider olurdu!
​Rıdvan Dilmen: Fenerbahçe 4 puan daha alır, lider olurdu!

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'yı 4-2 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin iç sahada puan kaybettiği karşılaşmalarda, Kasımpaşa maçındaki taraftar desteğinin olmadığını söyleyerek, "en az 4 puan daha önde olurdu" dedi.

Süper Lig'in 14. haftasında Kasımpaşayı evinde 4-2 mağlup ederek zirve ile arasındaki puan farkını 4 indiren Fenerbahçe, Başiktaş'ın averajla önünde yer alarak 3. sıraya yerleşti.

Maç sonunda Fenerbahçe'nin galibiyeti yorumlayan Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin her geçen gün taraftarın istediği oyuna yaklaştığını dile getirdi. Sarı-lacivertlilerin savunmadaki zaafına değinen duayen yorumcu, Aykut Kocaman'ın işinin çok zor olduğunu vurgu yaptı.

İlk haftalardaki puan kayıpları hakkında konuşan Dilmen, "Kasımpaşa maçındaki destek verilseydi, Fenerbahçe en az 4 puan daha öndeydi" diyerek Fenerbahçe'nin liderlik koltuğunda yer alabileceğini iddia etti.

İşte Rıdvan Dilmen'in devre arası ve maç sonu yorumlarının satır başları;

SAVUNMA ZAAFI

  • "Aykut Kocaman olmak ister misiniz deseler bu sezon için istemem derdim. Tabii ki çok iyi bir teknik adam ama bu sezon işi çok zor. Adamın bütün saçları beyazladı. Gol atıp öne geçiyor takım. Sonrasında arka arkaya yakalanan pozisyonlar, top bir türlü girmiyor ve sonunda kalesinde golü görüyor. Hem de defansa çarparak giren bir gol. Fenerbahçe’ye gol atmıyorlar, Fenerbahçe gol yiyor."

TARAFTARIN İSTEDİĞİ OYUN

  • "Fenerbahçelilerin izlemek istediği takım bu. Yüklenen, baskı kuran bir takım. Bütün Fenerbahçeliler bu takımı görmek istiyordur. Mesela Abdulkerim Durmaz şu an çok keyiflidir.
  • Aykut Kocaman yardımlaşılan, fiziğe dayalı bir futbol oynatıyor. Onun tarzı bu. Fenerbahçe’ye bu sezon çok yeni oyuncu geldi ve sezon başından bu yana antrenmanlarda üstüne koya koya ilerlediler. Fizik olarak hazır duruma geldiler."

TARAFTAR DESTEĞİ OLSA ZİRVEDE

  • "Fenerbahçe’nin eksik yanlarından biri de 12. adamdı. Taraftarlar bugün stadı doldurdu ve takımın böyle coşkulu oynamasını sağladılar.
  • Aykut Hoca kendi kendine Giuliano’yla Valbuena’yı aynı anda oynatmam diyor. Hoca, koşan baskı yapan forvet arkası oyuncuları istiyor. Aykut Kocaman fizikle oynamak, yenmek istiyorum diyor.
  • Bugün Kasımpaşa’nın yapabileceği çok bir şeyi yoktu. Çok coşkulu, baskılı ve mücadele eden bir Fenerbahçe vardı.
  • Şu Fenerbahçe taraftarı içeride puan kaybedilen maçlarda olsaydı, Fenerbahçe çok daha fazla puan toplardı. En az +4 puan daha önde olurdu Fenerbahçe.