Taraftarlar stadyuma sığmadı

Yadegar-e Emam Stadı'nın üstten görünümü.
Yadegar-e Emam Stadı'nın üstten görünümü.

Dünyada en fazla Türk taraftara sahip olan Traktör Sazi, yeni bir rekora imza attı. Traktör Sazi'nin İstiklal'i 1-0 mağlup ettiği maçı 100 bin Türk taraftar stadyumdan izledi.

İran'da Türk nüfusunun etkin olduğu Doğu Azerbaycan eyaletinde faaliyet gösteren Traktör Sazi, İstiklal takımıyla oynadığı karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Bu mücadelede öne çıkan durum Tractor Sazi'nin galibiyeti değil karşılaşmayı 100 bin Türk taraftarın takip etmesi oldu. 100 bin Türk taraftarın Yadegar-e Emam Stadı'nda izlediği bu karşılaşma Türk dünyasında tribünde en çok seyircinin izlediği maç olarak tarihe geçti.

Ev sahibi takım, 52. dakikada Dejagah'ın attığı golle maçtan 1-0 galip ayrıldı. Traktör Sazi, bu sonucun ardından 33 puana yükseldi ve 4. sıraya yerleşti.

  • Traktör Sazi ile ilgili bilinmesi gerekenler

    - 1970 yılında kurulan Traktörsazi Tebrizi takımı, İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti'nin başkenti Tebriz'de kuruldu. -Renkleri "Kırmızı-Beyaz" olan futbol kulübünün lakabı ise; "Kırmızı Kurtlar. -Traktör Sazi takımı,"dünyanın en fazla Türk taraftarına sahip futbol kulübü" unvanını taşıyor. -2009-2010 sezonunda Asya Şampiyonlar Ligi'nde seyirci rekorunu kıran Traktör Sazi, ortalama olarak her maçında 80 bin seyirciye ulaşıyor. -Tribünlerinde sürekli Türk esintilerine yer veren Traktörsazi, İran'ın ''Barcelonası" olarak da adlandırılıyor. Bunun sebebi ise kendilerini Katalanlar gibi görmeleri. Tribünlerde açtıkları "Güney Azerbaycan İran değildir" pankartlarıyla dikkati çeken kulüp bu yönüyle Katalan taraftarların İspanya'ya karşı olan tutumlarını da andırıyor.

  • - 1970 yılında kurulan Traktörsazi Tebrizi takımı, İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti'nin başkenti Tebriz'de kuruldu.
  • - Renkleri "Kırmızı-Beyaz" olan futbol kulübünün lakabı ise; "Kırmızı Kurtlar.
  • - Traktör Sazi takımı,"dünyanın en fazla Türk taraftarına sahip futbol kulübü" unvanını taşıyor.
  • - 2009-2010 sezonunda Asya Şampiyonlar Ligi'nde seyirci rekorunu kıran Traktör Sazi, ortalama olarak her maçında 80 bin seyirciye ulaşıyor.
  • - Tribünlerinde sürekli Türk esintilerine yer veren Traktörsazi, İran'ın ''Barcelonası" olarak da adlandırılıyor. Bunun sebebi ise kendilerini Katalanlar gibi görmeleri. Tribünlerde açtıkları "Güney Azerbaycan İran değildir" pankartlarıyla dikkati çeken kulüp bu yönüyle Katalan taraftarların İspanya'ya karşı olan tutumlarını da andırıyor.