Tarihi deprem açıklaması: Barcelona taraftarı şehri salladı

Barcelona PSG Deprem
Barcelona PSG Deprem

Stadın 500 metre yakınındaki Jaume Almera Yer Bilimleri Enstitüsü "inanılmaz verileri" açıkladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde futbol tarihinin en epik geri dönüşlerinden birine imza atan Barcelona, şehri yerinden oynattı.

Maçın son anlarında Sergi Roberto'nun dokunuşuyla gelen 6. golün ardından büyük bir sevinç yaşayan Barcelona taraftarının mini bir depreme sebep olduğu ortaya çıktı. Jaume Almera Yer Bilimleri Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, 6. golden sonra sismografın kaydadeğer titreşimler kaydettiği belirtildi.

Nou Camp Stadı'ndan 500 metre uzakta bulunan sismograf böylece, şimdiye kadar beşeri bir sebepten kaynaklanan en yüksek ölçekte sarsıntıyı kaydetmiş oldu.


Sismograf tüm gollerde titreşim kaydı alırken, Paris Saint Germain'in skoru 3-1'e taşıyan golünden sonra sarsıntıların şiddetinin düştüğü görülüyor. 1., 2. ve 3. golde taraftarın büyük bir coşku yaşadığı dikkat çekerken, Fransız temsilcinin umutları azaltan golünün yarattığı mental çöküş sismografta dahi öne çıkıyor.

Katalan ekibinin attığı 4. ve 5. goller, 1., 2., ve 3. gollere kıyasla daha düşük ölçekte titreşimler yayarken 6. gol ise adeta mini bir deprem yarattı. Maç içerisindeki en büyük sarsıntı olarak kaydedilen titreşim, şehrin tarihine de geçti.

Birçok konser ve etkinlikte kayıt alan enstitünün verilerine göre; Sergi Roberto imzalı 6. gol, şimdiye kadar beşeri bir sebepten kaynaklanan en büyük titreşimi yarattı.