Tenisseverlere Maria Sharapova müjdesi! İstanbul’a geliyor

​Tenisseverlere Maria Sharapova müjdesi! İstanbul’a geliyor
​Tenisseverlere Maria Sharapova müjdesi! İstanbul’a geliyor

15 aylık men cezasının ardından kortlara dönen ve ardından talihsiz bir sakatlık yaşayan Maria Sharapova, kasım ayında İstanbul’da ter dökecek.

Kariyerinde 5 grand slam şampiyonluğu bulunan Maria Sharapova doping yaptığı gerekçesiyle 15 aylık men cezası almıştı. 15 ay boyunca son derece zor günler geçiren Rus tenisçinin gözyaşlarına da sık sık tanık olduk. Maria Sharapova’nın tam cezası bitti kortlara döndü derken; ünlü sporcu bu kez de sakatlık kabusuyla karşı karşıya kaldı.

Dopingli madde kullandığını itiraf etti

'Meldonium' isimli yasak maddeyi kullandığı gerekçesiyle Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) 26 Ocak 2016’da Sharapova’ya 2 yıllık men cezası verdi. Eski dünya bir numarası doping kullandığını itiraf edince ceza 15 aya indirildi.

Cezası bitti, O sakatlandı

26 Nisan’da cezası sona eren Sharapova, mayıs ayında İtalya Açık Tenis Turnuvası’na çıktı. Turnuvada sakatlanan Sharapova, ağustos ayına kadar kortlardan uzak kaldı.

Galibiyetle döndü

Geride bıraktığımız günlerde Sharapova, katıldığı bir turnuvada ABD’li Jennifer Brady’yi 2-1 mağlup etti ve adını bir üst tura yazdırdı.

İstanbul’a geliyor

Başarılı sporcu kasım ayında İstanbul’a gelecek. Rus sporcu, kasım ayında Türkiye’de düzenlenecek olan TEB BNP Paribas Tennis Stars Series'te mücadele edecek.

Kendini işine verdi

Bu arada Maria Sharapova cezalı olduğu dönemde antrenmanlarını yapmayı sürdürdü. Ancak bu dönemde Rus tenisçi, “Sugarpova” isimli şekerleme ve çikolata firmasını geliştirmek için kolları sıvadı.