TFF 1. Lig’de yeni sezon yarın başlıyor

TFF 1. Lig'de yeni sezon bu hafta başlayacak
TFF 1. Lig'de yeni sezon bu hafta başlayacak

TFF 1. Lig’de 2022-2023 sezonunun açılışı yarın yapılacak. Yarın oynanacak açılış maçında Altay evinde Samsunspor'u ağırlayacak. Bu haftanın bay geçen ekibi Bandırmaspor olacak.

Yarın oynanacak Altay-Samsunspor maçıyla TFF 1.Lig’de 2022-2023 sezonu resmen başlayacak.

Bu sezon lige yeni yükselen ekipler Pendikspor, Bodrumspor ve Sakaryaspor olurken,. Altay, Göztepe, Yeni Malatyaspor ve Çaykur Rizespor ise Spor Toto Süper Lig’den düşerek 1.Lig'de mücadele edecekler.

Yeni sezonda VAR olacak

Geçen sezonda 1. Lig play-offlarında uygulanan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi, yeni sezonda tüm lig karşılaşmalarında uygulanacak.

Bu sezon değişen statüde ilk iki sırada tamamlayacak olan takım direkt Süper Lig’e yükselecek. Ligi 3., 4., 5., 6. ve 7. sırada bitiren ekipler ise play-off oynayacak. Bu sezon değişen statüyle, ligi 3. sırada bitirecek takım doğrudan play-off finaline yükselecek. Ligi 4, 5, 6 ve 7. sırada tamamlayan takımlar da tek maç eleme usulüne göre birbirleriyle karşılaşacak.

Müsabakalar, 4. ve 5. takımların sahasında tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Bu karşılaşmaları kazanan takımlar, ilk maç ligi daha alt sırada bitiren takımın sahasında olacak şekilde, çift maç eleme usulüne göre karşılaşacak. Bu mücadeleler sonucunda kazanan takım ikinci finalist olarak play-off finaline çıkacak. Play-off finali tarafsız sahada tek maç eleme usulünü göre yapılacak. Ligin son 4 sıra yer alan takımlar da TFF 2. Lig’e düşecek.