TFF seçimleri ne zaman yapılacak? Başkan adayları kimler?

Türk futbolunda gündem TFF başkanlığı
Türk futbolunda gündem TFF başkanlığı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, dün Kulüpler Birliği ile yaptığı toplantıda istifa etti. Peki yeni başkan ne zaman belli olacak ve adaylar kimler?

Türkiye Futbol Federasyonu, yayıncı kuruluş krizi ve 13 hakeme düdük astırılmaya çalışılması nedeniyle yoğun eleştiriler altındaydı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, bu nedenle Kulüpler Birliği ile yaptığı toplantının ardından istifa etti.

Türkiye Futbol Federasyonu, haziran ayında mali genel kurul gerçekleştirecekti. İstifa ile birlikte bu genel kurul, seçimli genel kurula döndü. TFF başkanlığı görevini hazirana kadar başkan vekili Servet Yardımcı üstlenecek. Seçimli genel kurulun tarihi ise 16 Haziran Perşembe olarak belirlendi. Genel kurulun ardından yeni başkan belli olacak.

Kimler aday?

TFF başkanlığı için Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, spor yorumcusu Rıdvan Dilmen ve şu an vekaleten başkanlığı yürüten Servet Yardımcı'nın ismi geçiyor.

  • Ahmet Ağaoğlu, TFF başkanlığı için gönüllü olmadığını ve kendisi için en güzel başkanlığın Trabzonspor başkanlığı olduğunu açıkladı.