TFF Başkanı açıkladı! Yabancı hakemler Süper Lig'de görev alabilir

Mehmet Büyükekşi
Mehmet Büyükekşi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeni oluşan TFF kurulları için düzenlenen tanıtım toplantısında konuştu. Başkan Büyükekşi konuşmasında yabancı hakemlere ve VAR kayıtlarına değindi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeni oluşan TFF kurulları için düzenlenen tanıtım toplantısında konuştu. Başkan Büyükekşi'nin yabancı hakemler ve VAR kayıtları hakkındaki açıklaması sosyal medyada gündem oldu.

Yabancı hakem açıklaması

"Hakemlerimizi hiçbir zaman suçlama yoluna gitmeyeceğiz. Prensip olarak yabancı hakemleri sadece ihtiyaç olursa VAR hakemi olarak getirmeyi düşünüyoruz. Eğer UEFA'ya üye ülkeler arasında hakem değişimi gibi bir çalışma olursa bu sürece de uyum sağlayabiliriz"

"Cuma günü Bolu'da hakemlerimiz kampı başlayacak ve burada hakemlerimize psikoteknik analizler yapılacak." açıklamasını yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Hakemlerin performansının detaylı bir şekilde ölçülebilmesi için bazı üniversiteler ile görüşmeler yapıyoruz. Kısa süre içinde anlaşma sağlayacağımızı düşünüyorum." sözlerini kullandı.

"VAR odasını ziyaret edeceğiz"

"Fair-play'e çok önem veriyoruz. Futbolcularımız, yöneticilerimiz, teknik adamlarımız, seyircilerimiz de bu konuya önem vermeli. Fair-play konusu ana gündem maddemiz olacak." değerlendirmesini yapan Mehmet Büyükekşi, Video Hakem Sistemi için, "TFF, FIFA ve UEFA kuralları çerçevesinde hareket ediyor. VAR odasını teknik direktörlerin, yöneticilerin ve basın mensuplarının ziyaretine açacağız. Maçın olmadığı günlerde randevu ile davet edeceğiz. VAR kayıtlarını açıklamamız legal değil ancak biz 1 yıl boyunca VAR kayıtlarını stoklayacağız ve gerekli durumda incelenmesini sağlayacağız." diye konuştu.

  • Yeni sezona dair temennilerde bulunan Mehmet Büyükekşi, tüm kurul başkanları ve üyelerine saygılarını sunarak toplantıdan ayrıldı.