Hakem konuşana para cezası talimatı devreye giriyor

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 'Hakem konuşana para cezası' talimatının yürürlüğe gireceğini ve artık hakem konuşana resmen ceza vereceklerini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, son dönemde artan hakem tartışmaları üzerine hakem konuşana para cezası verileceğini duyurmuştu.

Türkiye Kupası kura çekimin ardından konuşan Büyükekşi, "Hakemlerimiz yıllardan beri devam ediyor. VAR ile ilgili bir tespit yapmak gerekirse, geçtiğimiz sezon 4 ayda sadece 2 saat eğitim veriliyordu. Önümüzdeki 4 ayda 200 saat VAR eğitimi vereceğiz. 100 kat artırıyoruz. Hakem eğitimi için üniversitelerle görüşüyoruz. Hakemler de bir insan." dedi.

  • "Kamuoyundan ve yöneticilerden şunu istirham ediyorum; 20 Ocak'ta yeni bir talimat devreye girdi. Hakemlerle ilgili konuşan yöneticiler, teknik direktörler ve futbolculara para cezası geldi. Hakemleri olumsuz etkileyecek konuşmalardan kaçınalım. Futbol seyircisi bu konuşmalardan etkileniyor. Hakemleri yargılamayalım."
  • "Maçta teknik direktörün, futbolcunun ve yöneticinin etkisi varsa, hakemin de etkisi var. Golcü kaçırıyor, kaleci hata yapıyor. Hakem de hata yapıyor. Hakem kararıyla futbolu okumak yanlış ve bu hiçbir ülkede yok. Bu kültürü değiştirmemiz lazım."
  • "MHK ve bizler, üzerimize düşeni yapmak için çalışıyoruz. Futbolcular, yöneticiler, başkanlar üzerine düşeni yaparsa, daha güzel olur. Maç sonu sıcağı sıcağına açıklama yapıyorlar ama sonra pişman olduklarını düşünüyorum. Birçok itiraz ettikleri pozisyon yanlış, bunu kendileri de görüyor. Bu alışkanlıkları değiştirelim."
  • "Para cezası gündeme giriyor, uygulama başlayacak. Başkan, yöneticiler, teknik direktörler, başkanlar ve futbolcular... Kesinlikle hakemle ilgili açıklama yapmasın, bu konuşmalar yarın onlara para cezası olacak geri dönecek."