TFF, merhum Hasan Doğan'ı andı

TFF, merhum Hasan Doğan'ı andı.
TFF, merhum Hasan Doğan'ı andı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski başkanlarından merhum Hasan Doğan'ı unutmadı. Doğan'ın vefatının 10 yıl dönümü sebebiyle TFF'nin internet sitesinden anma mesajı paylaşıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), eski başkanlarından Hasan Doğan'ın vefatının 10. yıl dönümü nedeniyle anma mesajı paylaştı.

TFF'nin internet sitesinde yer alan mesajda, "Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Hasan Doğan'ı vefatının 10. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz." denildi.

Hasan Doğan'ın Türk futbolu adına önemli projeler gerçekleştirdiğinin vurgulandığı anma mesajında şu ifadeler kullanıldı:

  • "TFF Başkanı seçildiği 14 Şubat 2008 tarihinden sonra önemli projeler başlatan ve Türk futboluna katkılarından ötürü daima şükranla yad ettiğimiz merhum Hasan Doğan'ı 10 yıl önce 5 Temmuz 2008'de ebediyete uğurlamıştık. Saygın kişiliği ve örnek yöneticiliğinin yanı sıra güler yüzüyle anımsadığımız Hasan Doğan'ın adı, 4 Temmuz 2014'ten beri futbolumuza hizmet veren Riva'daki Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yaşıyor. Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonu da Hasan Doğan adına oynanmıştı."

HASAN DOĞAN KİMDİR?

14 Şubat 2008 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına seçilen Hasan Doğan, 15 Mart 1956'da Kastamonu'nun Abana ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul'da yapan Hasan Doğan, 1979 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdikten sonra 1979-1980'de İngiltere'de lisan eğitimi aldı. 1981-1988 arası Koç Holding bünyesindeki Beldesan firmasında pazarlama koordinatörü olarak görev alan Hasan Doğan, 1988 yılında kurucusu olduğu Ramsey'in genel müdürlüğü görevini üstlendi.

Arşiv
Arşiv

Aysel Doğan ile evli olan ve Zeynep ile Selim adlı iki çocuğu bulunan Hasan Doğan, Ramsey Giy. San. Tic. A.Ş yönetim kurulu üyeliği, Gürmen Giy. San. Tic. A.Ş yönetim kurulu üyeliği, Kip-Teks Konf. İmalat Paz. San. Tic. A.Ş yönetim kurulu başkanlığı, Star Medya Yayıncılık yönetim kurulu üyeliği görevlerini de yürüttü Levent Bıçakcı'nın Futbol Federasyonu başkanı olduğu dönemde başkanvekili olarak da görev yapan Hasan Doğan'ın bunun dışında, İstanbul Sanayi Odası Meclisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sanayi Konseyi, Boks Federasyonu Yönetim Kurulu üyelikleri bulunuyordu.

Hasan Doğan, Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonucu 5 Temmuz 2008 Cumartesi günü hayata gözlerini yumdu.